Palameika finālā, Mūze paliek pirmā aiz robežas

foto delfi.lt
foto delfi.lt

Londonas olimpiāde beigušās kvalifikācijas sacensības šķēpa mešanā. Kā vienīgā no trim Latvijas pārstāvēm finālā iekļuva Madara Palameika, kas ar 60.62 kvalifikācijā ieņēma 10. vietu. Nedaudz līdz finālam pietrūka Līnai Mūzei, kas ar 59.91 palika 13. vietā, tieši aiz fināla robežas. Sintai Ozoliņai Kovalai ar 58.86 metriem 20. vieta.

Lai iekļūtu finalā, šķēpmetējām bija jāsasniedz nebūt ne zema kvalifikācijas norma (62 metri, no mūsējām šosezon tālāk par šo normu bija metusi tikai Sinta Ozoliņa Kovala), vai arī jācer uz iekļūšanu starp 12 labākajām. Kvalifikācijas A grupā no latvietēm startēja valsts rekordiste Madara Palameika un Līna Mūze, savukārt vēlāk B grupā jāmet Ozoliņai Kovalai.

Palameikai pirmais metiens padevās ļoti labs – 60.62 metri. Lai arī kvalifikācijas norma nebija sasniegta, šāds rezultāts jau deva labas cerības uz finālu. Mūzei tik labi sākt neizdevās, tikai 51.15. Otrajā sērijā Palameika aizmeta par 12 centimetriem tuvāk (60.50), savukārt Mūze ievērojami uzlaboja savu rezultātu – 59.48 metri. Finālam gan ar to diez vai varēja pietikt, tāpēc bija jāmet vēl tālāk.

Trešajā mēģinājumā Palameikai neizdevās uzlabot savu rezultātu (57.91), savukārt Mūze aizmeta 59.91, par nepilnu pusmetru tālāk. Palameikai piektā vieta grupā, savukārt Mūzei septītā. No favorītēm no A grupas bez īpašām problēmām finālā iekļuva Pekinas spēļu čempione Barbora Špotākova, tāpat arī pazīstamās vācietes Kristina Obergfela un Linda Štāla.

B grupā Ozoliņai Kovalai pirmais mēģinājums nebija ieskaitīts – šķēps piezemējās ārpus sektora. Ar otro metienu Sintai izdevās sasniegt 58.86 metrus, kas tobrīd deva 18. vietu summā un ar ko finālam vēl bija par maz – tobrīd bija jāpārspēj 59.91 metrs, ko bija sasniegusi... Līna Mūze. Diemžēl vāciete Katarina Molitora ar pēdējo metienu izpildīja normu, izstumjot Mūzi no labāko divpadsmitnieka.

Ozoliņai Kovalai vēl bija iespēja izraut vietu finālā, taču pēdējais metiens bija ļoti tuvs – tikai nedaudz pāris 50 metriem. 58.86 metri Sintai deva 20. vietu summā. Mūze diemžēl arī palika pirmā aiz fināla robežas (20 centimetri no 12. vietas), savukārt Palameikai 10. vieta, un viņa arī būs vienīgā Latvijas pārstāve finālā. No B grupas finālā iekļuva sezonas līdere Saneta Viljonea, arī cita favorīte Marija Abakumova, savukārt olimpiāde beigusies Eiropas čempionei Virai Rebrikai – ukrainietes pēdējais metiens bija kvalifikācijas normas vērtībā, bet viņa nenoturējās sektorā.

07.08.2012 , 18:45

sportacentrs.com


Написать комментарий