Rēzekne vienoja rekordlielu cilvēku skaitu

publicitātes foto
publicitātes foto

No 3. līdz 5. augustam Rēzekne ar vērienu atzīmēja savu 727. dzimšanas dienu. Šogad pilsētā pulcējās rekordliels cilvēku skaits, kas atbrauca no dažādām pilsētām, lai sveiktu Rēzekni svētkos un piedalītos svētku pasākumos.

Pirmā svētku diena pagāja zem devīzes „Rēzekne vieno jauniešus”, un patiešām Kultūras un atpūtas parks bija pārpildīts ar jaunajiem skatītājiem un dalībniekiem. Vietējo un viesmākslinieku enerģiskie un oriģinālie muzikālie priekšnesumi, hip-hops, breiks, Bid Box, brāļi Puncuļi aizrāva publiku ar savu valdzinājumu un nevainojamo izpildījumu. Savukārt populārais dziedātājs Lauris Reiniks, kurš izpildīja savus labākos hītus, iekaroja visu rēzekniešu sirdis.

Otrajā svētku dienā pilsētā notika nacionālo kultūru festivāls, kurā piedalījās kolektīvi no visas Latvijas un ārzemēm. Tā kā Rēzekne ir pilsēta, kurā draudzīgi dzīvo dažādu tautību pārstāvji, katrs varēja atrast kaut ko tieši sev. Jaunākās paaudzes pārstāvjiem pilsētā notika jau iemīļotā ratiņu parāde. Krāšņi, oriģināli ratiņi-raķetes, ratiņi-ziedi, ratiņi-matrjoškas un citi transportlīdzekļi defilēja pa pilsētas ielām. Tomēr visspilgtākais pasākums bija populārās Krievijas dziedātājas Jūlijas Savičevas koncerts. Neskatoties uz to, ka parkā sapulcējās vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēki, dziedātājai spara un enerģētikas pietika katram. Iedzīvotāji atzina, ka pilsētas svētki šogad notika ar neticamu vērienu un patiešām ir pelnījuši uzslavu. Pati zvaigzne atzina, ka Rēzekne ir neticami viesmīlīga un laipna pilsēta.

Pēdējā svētku dienā iedzīvotāji, kā arī pilsētas viesi, apmeklēja ērģeļu mūzikas koncertu un izbaudīja brīnišķīgu Rīgas muzikālā teātra 7 izrādi „Teic, kur zeme skaistākā”.

 



Написать комментарий