Rīgā trešdien ierodas jaunais ASV vēstnieks

publicitātes foto
publicitātes foto

Trešdien Rīgā ierodas jaunais ASV prezidenta ieceltais vēstnieks Latvijā Marks Pekala, kurš 10.jūlijā nodeva zvērestu ASV valsts departamentā, informēja vēstniecībā.

 

Vēstnieks ieradīsies kopā ar savu ģimeni. Pienākumus viņš oficiāli uzsāks pildīt pēc akreditācijas pie Latvijas prezidenta, kas paredzēta 4.septembrī.

Pirms nominācijas Pekala kopš 2010. gada pildīja nodaļas vadītāja pienākumus ASV Valsts departamenta personālvadības birojā. Pirms šī amata ieņemšanas viņš ir bijis ASV vēstnieka vietnieks Parīzē. No 2005.- 2007. gadam Pekala strādāja par ASV Valsts sekretāra palīga vietnieku ASV Valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas lietu birojā, kur pārraudzīja ASV divpusējās attiecības ar piecpadsmit Skandināvijas, Baltijas un Centrāleiropas valstīm.

Iepriekš viņš bija vēstnieka vietnieks ASV vēstniecībā Igaunijā. Pirms tam Nacionālajā drošības padomē viņš bija atbildīgs par jautājumiem, kas saistīti ar Krieviju. Viņš ir arī pildījis ASV misijas NATO pirmā sekretāra pienākumus, piedaloties pārrunās par NATO- Krievijas Pamatakta un tā izstrādi, kā arī par NATO Stratēģiskā koncepta izveidi.

Viņa darbs ir ticis novērtēts arī ar V. Averella Harimana balvu un Matildas V. Sinklēras apbalvojumu.

Pekala ir precējies, viņa ģimenē aug divas meitas.
 

 


Написать комментарий