S&P pazemina Grieķijas parāda reitinga prognozi līdz negatīvai

foto panoramio.com
foto panoramio.com

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor's" (S&P) otrdien pazemināja Grieķijas parāda reitinga prognozi līdz negatīvai un paziņoja, ka ekonomiskās situācijas pasliktināšanās un politisko problēmu dēļ drīz ir iespējams jauns pazeminājums.

S&P, kas kopš februāra ir pazeminājusi Grieķijas kredītreitingu līdz "selektīvam defoltam", paziņoja, ka Grieķijas kreditoriem ir jāmaina starptautiskā aizdevuma finansēšanas nosacījumi vai jāpiešķir jauns finansējums, lai novērstu jaunu reitinga pazeminājumu.

"Negatīvā prognoze atspoguļo pazeminājuma iespējamību gadījumā, ja Grieķijas 2012.gada budžeta deficīts un parāda mērķa rādītāji, kas noteikti pašreizējā Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) programmā, netiks atbalstīti ar jaunu finansējumu vai citu palīdzību" no galveno kreditoru puses, paziņoja S&P.

Domājams, ka Grieķijai šogad būs nepieciešams papildu finansējums no ES un SVF, ņemot vērā tās lēno budžeta deficīta samazināšanu un ekonomikas sašaurināšanos, uzskata S&P.

S&P prognozē, ka Grieķijas ekonomika no 2012. līdz 2013.gadam sašaurināsies par 10 līdz 11% - vairāk nekā divas reizes salīdzinājumā ar ES un SVF programmā paredzēto.
 


Написать комментарий