Siltināšanas darbi Ludzas pašvaldības ēkās tuvojas finiša taisnei

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

Gandrīz ir pabeigti siltināšanas darbi Ludzas novada pašvaldības administratīvajā ēkā un sociālās aprūpes centrā „Ludza" projekta „Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai Ludzas novada pašvaldības administratīvajā un sociālās aprūpes centra „Ludza" ēkās" ietvaros, informē Ludzas novada pašvaldība.

Sākot ar 1.maiju tika uzsākti kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai Ludzas novada divās pašvaldības ēkās, tika nomainīti logi, durvis, radiatori, gaismekļi, siltinātas ārsienas, jumts, bēniņi un cokols, ir veikta virkne pasākumu, lai novērstu siltumenerģijas zudumus un palielinātu ēku energoefektivitāti.

Izvērtēt siltināšanas rezultātus varēs tikai tad, kad noslēgsies apkures sezona, bet jau tagad droši var teikt, ka ēku tehniskais stāvoklis tika uzlabots, kā arī ludzānieši var novērtēt ēku vizuālo izskatu.
Lai pārbaudītu ēkas renovācijas kvalitāti un noteiktu gaisa apmaiņu ēkā, ir nepieciešams veikt gaisa caurplūdes spiediena testu (blower door). Veicot ēkas hermētiskuma pārbaudi ar speciālu iekārtu Blower Door, telpās tiek radīts pazemināts un paaugstināts gaisa spiediens, tādējādi imitējot vēja iedarbību vienlaikus uz visām ēkas pusēm un radot iekštelpu spiediena atšķirību no ārējā. Šī metode ir izstrādāta, lai veiktu ēkas gaisa caurplūdes mērīšanu un konstatētu spraugu atrašanās vietas. Pēc darbu pabeigšanas arī šajās siltinātajās ēkās tiks veikta ēku energosertifikācija un izsniegts ēkas energosertifikāts, kur tiek norādīta ēkas energoefektivitāte.

Pieaugot energoresursu cenām, arvien vairāk un vairāk palielināsies cena par apkures, un elektrības piegādi. Tāpēc aizvien vairāk tiek domāts par ēku energoefektivitāti, arī daudzdzīvokļu māju īpašnieki tiek aicināti, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu, siltināt savus mājokļus.


Написать комментарий