Arizonas slaktiņa šāvējs tiesā atzīst savu vainu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pērn janvārī Tūsonas pilsētā ASV Arizonas štatā slaktiņu sarīkojušais Džērids Lī Lofners otrdien tiesā atzina savu vainu.

 

Slaktiņā pērn tika nogalināti seši cilvēki, bet 13 ievainoti, arī ASV kongresmene Gabrela Gifordsa.

Atzīstot savu vainu, 23 gadus vecais slepkava izvairījies no tā, ka viņam tiek piespriests nāvessods, tomēr Lofneram joprojām var tikt piespriests mūža ieslodzījums bez tiesībām uz apžēlošanu, sēdē Tūsonas federālajā tiesā paskaidroja prokurors. Lofners arī atteicies no apelācijas tiesībām.

Tiesā vaicāts, vai tā ir patiesība, ka viņš tuvojies Gifordsai ar domu viņu nogalināt, Lofners sacīja: "Jā, tā tas ir."

Federālais tiesnesis Lerijs Bērns atzina, ka Lofners ir pieskaitāms un var saprast, kā arī atzīt viņam izvirzītās apsūdzības.

Izpildot tiesas rīkojumu, Lofneram vairāk nekā gada garumā ārstēta šizofrēnija. Viņš iepriekš savu vainu noliedza, bet tiesnesis Bērns toreiz nosprieda, ka Lofners nav pieskaitāms.

Arizonas štata Tūsonā 2011.gada 8.janvārī publiska sarīkojuma laikā Lofners sašāva 19 cilvēkus. Seši tika nogalināti - arī kāda deviņus gadus veca meitene un federālais tiesnesis Džons Rols -, bet pārējie guva dažādas smaguma pakāpes ievainojumus, viņu vidū arī ASV demokrātu kongresmene, kuru uzbrucējs sašāva galvā.


Написать комментарий