Jogas nodarbības svaigajā gaisā ļoti ieinteresēja daugavpiliešus

foto yogashakti.lv
foto yogashakti.lv

Pagājušajā svētdienā, 5.augustā, Daugavpils Centrālajā parkā notika pirmā jogas nodarbība svaigajā gaisā, kuru organizēja un novadīja jogas skola „Šakti”. Šāda veida nodarbības Open Air (svaigajā gaisā) tiek plaši praktizētas vairākās Eiropas pilsētās, bet Daugavpilij šī ir jaunā prakse.

Pilsētnieki diezgan aktīvi atbalstīja minēto ideju – izmēģināt austrumu praksi plkst.10:00 zālājā pie Dzimtsarakstu nodaļas atnāca vairāk nekā 30 cilvēki. Meistarklases jaunākajam dalībniekam bija 4 gadi, vecākajam – pāri piecdesmit. Jogas nodarbības dalībnieki nemaz nenožēloja, ka nolēma veltīt tam laiku. „Grūti iedomāties labāko brīvdienas sākumu, arī laiks bija labs. Nākamreiz nāksim ar bērniem un vecākiem, jo jogas nodarbībām nav vecuma ierobežojumu”, - dalījās iespaidiem nodarbību dalībnieki.

Pēc jogas skolas „Šakti” skolotāju Jekaterīnas Poplavskas un Larisas Jefimovas vārdiem, kuras vadīja bezmaksas jogas meistarklasi, ne visiem bija viegli tikt galā ar piedāvāto asanu (vingrinājumu) kompleksu. Dalībnieku vidū bija daudz iesācēju un to cilvēku, kuri pirmo reizi saskārās ar jogu. „Bija atnākuši daudzi cilvēki ar raksturīgajām problēmām – lieko svaru, sliktu izstiepumu, sāpēm jostas vietā. Jāatzīmē, ka jogas terapeitiskais efekts netiek panākts uzreiz, ir nepieciešama pastāvīga prakse un vēlēšanās izprast sevi, savu ķermeni. Taču jau pēc pirmās nodarbības var runāt par pozitīviem rezultātiem – labu noskaņojumu, spēka pieplūdumu”, - pastāstīja Jekaterīna.

Starp citu, pilsētnieki parkā nodarbojās ar jogu pēc Ajengara metodes, kas ir domāta tieši eiropiešiem, kuri nav tik lokani, tāpēc tā der katram cilvēkam, neatkarībā no viņa vecuma, auguma un veselības stāvokļa. Lai kāds būtu senās indiešu prakses nosaukums, joga ir garīgās, psihiskās un fiziskās prakses apkopojums, tā veicina cilvēka kopējo veselības stāvokļa un dzīves uztveres uzlabošanu – nostiprina muskuļus, kaulus un iekšējos orgānus, cilvēks kļūst līdzsvarotāks, mierīgāk uztver visu notiekošo.

„Projekta mērķis ir iemācīt mūsu dalībniekiem rūpēties par savu organismu, saglabāt jaunību, mīlēt sevi. Ceram, ka arī turpmākās Open Air nodarbības būs tikpat populāras pilsētnieku vidū”, - piebilda Larisa.

Nākamajā nodarbībā, kas notiks šajā svētdienā, 12.augustā, jogas skolas „Šakti” sertificētie skolotāji piedāvās iespaidīgu asanu demonstrējumu. Nodarbību sākums ir plkst.10:00, tās notiks Daugavpils Centrālajā parkā pie Dzimtsarakstu nodaļas ēkas.

Noslēguma nodarbība svaigajā gaisā notiks 19.augustā, nodarbību vieta un laiks nemainās. Sīkāku informāciju var saņemt pa tālr. 26468214 (Jekaterīna Poplavska, jogas skola „Šakti”).



Написать комментарий