Rēzeknē atklās Antona Kūkoja pieminekli

publicitātes foto
publicitātes foto

Šodien, 8.augustā, plkst. 18.30 pie Latgales kultūrvēstures muzeja norisināsies svinīgs pasākums par godu Antona Kūkoja pieminekļa atklāšanai, portālu gorod.lv informēja Rēzeknes pilsētas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Antons Kūkojs ir Latgales dzejnieks, rakstnieks, mākslinieks, keramiķis, scenogrāfs, aktieris, režisors un vienkāršs latgalietis, kurš vienmēr ir lepojies ar savu izcelsmi. Kūkojs ir Latgales vērtība, piemiņa par viņu tiek glabāta dzejas krājumos un grāmatās, viņa gleznas un keramikas izstrādājumus var atrast gan muzejos, gan arī privātajās kolekcijās.

Idejas un skulptūras autore Svetlana Skačkova atzīst, ka ideja par Kūkoja pieminekļa izveidošanu parādījās jau sen. „Daudziem Antons Kūkojs ir latgalieša iemiesojums. Protams, viņš nebija ideāls, un hrestomātisku varoni no viņa neuztaisīsi. Lai ko viņš sāktu darīt, viņam izdevās viss. Galvenais, ka viņš brīnišķīgi prata aplipināt ar savu dzīves mīlestību un optimismu citus un bez lieka patosa mācīt mīlēt savu Dzimteni”, stāsta skulptūras autore.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs teica: „Ceru, ka šo vietu pie muzeja, kur kopš šīs dienas un vienmēr stāvēs Antons Kūkojs, iecienīs daudzi rēzeknieši – nāks pateikties Antonam par viņa devumu Rēzeknei un Latgalei.”

Antona Kūkoja pieminekļa atklāšanas pasākums notiek III Pasaules Latgaliešu saieta ietvaros, kurš norisinās no 3. līdz 10.augustam.



Написать комментарий