Daugavpilieši tiek brīdināti par nepieciešamību ievērot drošības noteikumus spēcīgu pērkona negaisa un vēja laikā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka trešdien, 8.augustā, visas valsts teritorijā pastiprināsies vējš un ir iespējams pērkona negaiss. Saskaņā ar prognozēm dažos valsts reģionos vēja brāzmas varētu sasniegt 19-20 metrus sekundē.

Piemēram, Latvijas galvaspilsētā šodien vēja ātrums sasniedzis 22 metrus sekundē. Saskaņā ar Boforta skalu vējš, kura ātrums ir sasniedzis 20 metrus sekundē, tiek uzskatīts par vētru. Šāda veida brāzmas spējīgas lauzt koku zarus, pārvietot nelielus priekšmetus un nodarīt nenozīmīgus zaudējumus ēkām.

AS „Latvenergo” pārstāve Ilvija Līvmane ziņo, ka pērkona negaisa un stiprā vēja laikā varētu rasties elektroapgādes traucējumi, kurus uzņēmuma darbinieki nepieciešamības gadījumā centīsies novērst pēc iespējas ātrākā laikā. Taču spēcīgā pērkona negaisa laikā, lai nodrošinātu personīgo drošību, iesaka atvienot no tīkla visas elektroiekārtas, tai skaitā televizoru, dekoderus, datorus u.c.

Nedrīkst pašiem mēģināt novērst elektrolīniju bojājumu rezultātā radušos traucējumus. Avārijas gadījumā nepieciešams zvanīt uz Klientu apkalpošanas centra bezmaksas tālruni 80 200 404.
Uzņēmums atgādina iedzīvotājiem, ka vispirms elektroapgāde tiek atjaunota stratēģiski svarīgiem objektiem – slimnīcām, bērnudārziem un līnijās, kurās ir pieslēgti daudzi lietotāji.

Daugavpilī tuvākajās dienās netiek prognozēts stiprs brāzmains vējš. Šonakt Latvijas teritoriju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tāpēc gaisa temperatūra Daugavpilī un apkārtnē sastādīs ne vairāk par +10 grādiem.

Dienas laikā no dienvidiem tiek gaidāma jauna nokrišņu zona, kas nesīs līdzi apmākušos laiku un īslaicīgu spēcīgu lietu. Daugavpilī gaiss iesils līdz +21 grādiem.


Написать комментарий