Veselības ministres vizīte Balvos

foto balvi.lv
foto balvi.lv

Trešdien Balvu novada domes zālē notika preses konference, kur  pēc vizītes Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā savu viedokli izteica LR Veselības ministre Ingrīda Circene, informē Balvu novada pašvaldība.

Ar žurnālistiem tikās arī Andris Kazinovskis, Balvu novada domes priekšsēdētājs, Sandra Daudziņa, Gulbenes novada domes priekšsēdētāja, Marģers Zeitmanis, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes priekšsēdētājs un Alīda Vāne, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes locekle. Savu viedokli izteica apvienības valdes locekle novada Domes priekšsēdētāja vietniece Ināra Ņikuļina, jautājumus uzdeva laikraksta „Vaduguns” redaktors Edgars Gabranovs un žurnāliste Maruta Sprudzāne, novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāja Ilona Vītola.

Veselības ministre informēja par būtiskām izmaiņām veselības aprūpē un virzieniem, kādos tā attīstīsies – piemēram, par obligāto veselības apdrošināšanu. Viņa izteica savu viedokli par to, kā sistēmā, kad veselības aprūpes pakalpojumi galvenokārt koncentrējas valsts mēroga slimnīcās, iespējams saglabāt veselības aprūpi arī tuvāk iedzīvotāju dzīves vietām.

Izsakot vērtējumu par veikto reorganizāciju Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā un veselības aprūpē reģionā, viņa norādīja, ka slimnīcu finansiālie rādītāji ir uzlabojušies, tas ļaujot cerēt, ka turpmākā darbība būs sekmīga.


Написать комментарий