'Mitsubishi' pārtraucis ražot 'Peugeot' un 'Citroen' elektromobiļus

publicitātes foto
publicitātes foto

Kompānija "Mitsubishi Motors" pārtraukusi elektromobiļu "Citroen C-Zero" un "Peugeot iOn" ražošanu franču grupai "PSA Peugeot Citroen", vēsta aģentūra "Automotive News". Šādu lēmumu japāņi pamato ar zemo pieprasījumu pēc šiem modeļiem.

Elektromobiļi "Citroen C-Zero" un "Peugeot iOn" ir pārzīmolota versija "Mitsubishi i-MiEV" modelim. Franču versijā šie modeļi tika prezentēti 2009. gadā un ražošanā nonāca 2010. gadā. Šie spēkrati franču grupai tika ražoti Japānā. Līdz šim saražoti tikai 28 tūkstoši šo elektromobiļu ar "Citroen" un "Peugeot" marku.

Sākotnēji "PSA Peugeot Citroen" bija plānojis ik gadu realizēt 25 tūkstošus elektromobiļu uz "i-MiEV" bāzes. Tomēr reāli pārdošanas apjomi bija ievērojami zemāki – piemēram, šāgada pirmajos sešos mēnešos tikai 935 vienības "C-Zero" un 852 "iOn".

Vai un kad varētu tikt atjaunota šo elektromobiļu ražošana ar franču markām, pagaidām nav zināms. "Mitsubishi" uzsver, ka atteikšanās ražot šos elektromobiļus neietekmēs "Peugeot Partner" un "Citroen Berlingo" kopīgo ražošanu.


Написать комментарий