Priestera viedoklis: Uzvedībai baznīcā – Dieva namā – jābūt atbilstošai 3

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada februārī krievu grupas Pussy Riot trīs dalībnieces sarīkoja skaļu uzstāšanos Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē. Feministiskās pankgrupas pārstāves, ģērbušās krāsainajās slēpotāju maskās, sarīkoja tur dejas, kuru laikā viņas dziedāja dziesmu „Dievdzemdētāja, padzen Putinu!”

Minētā akcija guva plašu rezonansi, pēc kāda laika grupas dalībnieces tika apcietinātas un jau pusgadu atrodas cietumā. Viņas tiek apsūdzētas huligānismā un viņām draud 7 gadu cietumsods.
Pašlaik panku lūgšanu dalībnieces atzīst, ka minētās dziesmas izpildījums baznīcā bija viņu „ētiskā kļūda”, taču viņām nebija nodoma kādu apvainot. Pēc viņu vārdiem, šajā akcijā nebija nekā antireliģiskā, grupas dalībnieces tikai pauda neapmierinātību ar patriarha aicinājumu balsot par pašreizējo varu. Vēl viens mērķis bija piesaistīt uzmanību politiskajām problēmām, galvenokārt tam, ka vara netiek mainīta, korupcijas un melu problēmām augstākajā līmenī.

Piektdien, 10.augustā, kāds Latvijas students Armands Leimanis iesniedza Rīgas domē pieteikumu par Krievijas grupas Pussy Riot atbalsta piketa rīkošanu, jo, viņaprāt, jābūt godīgai tiesai, ziņo informācijas aģentūra Regnum.

Portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcas dekāna Aleksandra Madelāna. „Atnākot svešās mājās, uzvedas atbilstoši. Jo, ja uz jūsu mājām atnāks un sāks huligāniski uzvesties, tas jums diez vai patiks un jūs necietīsiet šādus viesus, bet padzīsiet.
Baznīca ir Dieva nams, kur lūdzās un sazinās ar Dievu. Šāda veida rīcība ir necieņa pret ticīgajiem.

Nezinu, par ko domā tas students, kas organizē piketu, mūsdienu jauniešus dažreiz ir grūti saprast. Bet par „dziedātāju” sodu ir jālemj varas orgāniem”, - uzskata priesteris.
Nesen mūsu portāla lasītājiem uzdevām jautājumu, kā vajadzētu rīkoties ar grupas Pussy Riot dalībniecēm. Aptaujāto lielākā daļa (36%) uzskata, ka viņas ir nepieciešams publiski nopērt, nedaudz mazāks respondentu skaits (31%) ir pārliecināts, ka viņām jāpiespriež cietumsods.

16% aptaujāto neseko notikumiem, bet 15% uzskata, ka pārkāpējas jau ir saņēmušas sodu.

Starp citu, pieteikto piketu vēlas rīkot Rīgā pretī Krievijas vēstniecībai Latvijā 17.augustā – dienā un stundā, kad grupai Pussy Riot tiks pasludināts spriedums.


Написать комментарий

nedomājiet, ka baznīca atbalsta horoskopus.
lai lūgtu Dievu. citi veidi kā to dara, piem., grēksūdze- par tiem pašiem horoskopiem, maģijām, zīlēšanām. u.t.t. un normālas lūgšanas.

baznīca -vieta ,kur sazinās ar Dievu!kāda augstprātība!

...Baznīca gan es Dievu nekad nelūgšu, priekš tam ir man savs stūrītis , kur es varu lūgt cik patīk...
Bildes un ikonas nedrīkst pielūgt...Tas jau ir grēks... Kam tad īsti baznīca kalpo, ne jau Dievam.....

Написать комментарий