Daugavpils skolas nesteidzas sūtīt skolēnus starptautiskajās atpūtas nometnēs

foto canyonsresort.com
foto canyonsresort.com

Triju vasaras mēnešu laikā skolēni atpūšas un atgūst spēkus pirms jaunā mācību gada sākuma. Kāds no viņiem paliek pilsētā, kāds pavada laiku laukos vai vasarnīcā, bet daļa skolēnu izvēlas laika pavadīšanu vasaras nometnēs, kurās var iegūt jaunus draugus, interesantu pieredzi un jaunas zināšanas.

Šogad Daugavpilī tika organizētas aptuveni 20 dažādas tematikas un dažāda vecuma bērniem domātās nometnes – sākot ar dažāda veida sporta un tūrisma nometnēm un beidzot ar teātra nometni.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes eksperte projektu jautājumos Evelīna Balode Gorod.lv pastāstīja, ka ar mazo daugavpiliešu piedalīšanos starptautiskajās nometnēs ir sarežģītāk, jo tas ir saistīts ar vecāku finanšu iespējām.

„Ļoti labu piemēru šajā ziņā pēdējos gados demonstrē J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija, kuras skolēni katru vasaru atpūšas Polijā. Skola piedalās programmā, saskaņā ar kuru bērnu braucienu apmaksā pieņemošā puse. Nesen šīs programmas ietvaros mūsu pilsētā atpūtās franču skolēni”, - paziņoja Balodes kundze.

Pēc viņas vārdiem, iniciatīvai sakarā ar bērnu piedalīšanos šāda veida nometnēs jānāk no skolām, bet Izglītības pārvaldes speciālisti sniedz konsultācijas, palīdz atrisināt organizatoriskos jautājumus, piedāvā nepieciešamo datu bāzi.

„Protams, pastāv iespēja pašiem rakstīt šāda veida projektus, bet var izmantot esošo projektu informāciju. Diezgan daudz interesantu projektu par bērnu vasaras nometnēm var atrast mājas lapā www.jaunatne.gov.lv, to piedāvā Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Šajā gadījumā ir svarīgi uzmanīgi sekot līdzi informācijas plūsmai, ātri reaģēt uz priekšlikumiem, būt enerģiskiem un kreatīviem. Turklāt visu pretendentu pieteikumi parasti piedalās konkursā. Piemēram, vasaras sākumā Turcijā tika organizēta grafiti nometne, kurā varēja piedalīties dalībnieki vecumā no 18 līdz 25 gadiem. Šāda veida projektos dalības maksa ir minimālā, bet braucienu un dzīvošanu apmaksā Aģentūra”, - pastāstīja eksperte.


Написать комментарий