Valdība apstiprina nākamā gada budžeta tēriņus – 4,76 miljardus latu

foto buvnieciba.info
foto buvnieciba.info

Ministru kabinets otrdien apstiprināja 2013.gada konsolidētā valsts budžeta izdevumus – 4,76 miljardu latu apmērā. Tostarp 3,35 miljardu latu ir pamatbudžeta, bet 1,42 miljardi latu – speciālā budžeta izdevumi, preses konferencē pēc valdības sēdes informēja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis portālam "Delfi" sacīja, ka 2013.gada konsolidētā budžeta ieņēmumi vēl tiekot precizēti. Taču šobrīd plānotais budžeta izdevumu pārsvars pār ieņēmumiem saskaņā ar naudas plūsmas metodoloģiju ir 135,2 miljoni latu jeb 0,8% no valsts iekšzemes kopprodukta.

2013.gada budžeta projektu plānots valdībā apstiprināt 25.septembrī, bet dažas dienas vēlāk – 28.septembrī to plānots nodot izskatīšanai Saeimā.

Jau vēstīts, ka valdība ārkārtas sēdē pagājušajā nedēļā vienojās par 122 miljonu latu sadali prioritārajiem pasākumiem, kā galveno prioritāti izvirzot nacionāla līmeņa kultūras pasākumus un aizsākto starptautisko saistību nodrošināšanu, kā arī demogrāfijas jautājuma risināšanu ar dažādu programmu palīdzību, kas ir būtisks un tautsaimniecībā nepieciešams solis.

Valdība jau šā gada 17. aprīļa sēdē apstiprināja ministriju un citu centrālo valsts iestāžu valsts budžeta bāzes izdevumus 2013.–2015.gadam, tajā skaitā valsts pamatfunkciju īstenošanai un Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai.

2012.gada konsolidētajā budžetā plānotie izdevumi ir 4,65 miljardi latu, bet ieņēmumi - 4,52 miljardi latu, liecina FM informācija.


Написать комментарий