Asumiem bagātā spēlē Daugavpilī uzvarētāju nenoskaidro

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Trešdien Latvijas futbola čempionāta Virslīgas centrālajā 24. kārtas spēlē turnīra tabulas līdere Daugavpils "Daugava" mājās uzņēma "Liepājas Metalurgu". Spēle, kurā netrūka asumu un emociju, noslēdzās bez vārtu guvumiem - 0:0.

Ne velti šī spēle tika dēvēta par Virslīgas superdueli – maču klātienē apmeklēja valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, un jau no pirmajām minūtēm laukumā valdīja spriedze. To pavairoja tālo ceļu pāri visai Latvijai veikušie Liepājas līdzjutēji, kas ķērās pie petaržu dedzināšanas jau īsi pēc mača sākuma.

Pirmais puslīdz bīstamais moments jau pēc minūtēm septiņām, kad Kamešs bīstami no flanga piespēlēja Karlsonam, kurš gan īsti līdz bumbai nespēja aizsniegties. "Daugava" atbildēja ar Ibes sitienu no soda laukuma pēc vairākām zibenīgām piespēlēm. Aptuveni 12.minūtē pēc stūra sitiena Kalns varēja atklāt rezultātu, raidot bumbu tuvajā vārtu stūrī, taču daugavpiliešus glāba Ņerugala meistarība. Pirmajā puslaika daļā vairāk vai mazāk bīstamu situāciju netrūka pie abiem vārtiem.

Aptuveni pusstundu pēc sākuma divas ļoti bīstamas situācijas pie viesu vārtiem – vispirms Ziziļeva sitienu ar galvu atvairīja Doroševs, bet Ibes sistā bumba lidoja garām vārtiem. Liepājnieki nekautrējās spēlēt agresīvi, un vairākkārt asi spēlēja Tomašausks, Kalns un Afanasjevs, taču noteikumu robežās. Tomēr pēc Kameša pārkāpuma pret Polovinčuku tiesnesis beidzot izvilka dzelteno kartīti no kabatas. Pēc 45 minūtēm rezultāts nebija mainījies – 0:0.

Dažas minūtes pēc otrā puslaika sākuma izcilu iespēju pēc Ibes piespēles neizmantoja Kovaļovs, tomēr no 12 metriem izdarītais sitiens lidoja garām. Kā iesākusies pirmajā puslaikā, arī otrajā laukumā ritēja bezkompromisa cīņa ar daudz asumiem un bīstamiem momentiem. Pie vislabākās iespējas daugavpilieši tika ap 60. minūti, kad Jašina centrējums sasniedza Ibes galvu, bet perfekti nospēlēja Doroševs. Līdzjutēju uzmundrināts, laukumā uz maiņu devās Virslīgas labākais bombardieris Mamuka Gongadze. Liepājnieki tikmēr Karlsona personā izdarīja divus sitienus pēc kārtas, taču abus tieši virsū mājinieku vārtsargam Ņerugalam. 75.minūtē Ola izglāba mājiniekus no ārkārtīgi bīstamas situācijas, ar noteikumu pārkāpumu apturot Afanasjevu, kurš pretējā gadījumā izietu viens pret vārtsargu. Pats Ola gan šo momentu arī atveda.

Lielā spriedze darīja savu un puslaika otrā daļa sākās ar asumiem abu komandu spēlētāju starpā. Tas viss beidzās ar Tamošauska dzelteno kartīti, bet tāda pati tika arī Olam, kuram tā bija otrā, līdz ar to sarkanā kartīte, un "Daugava" palika mazākumā. Brīdinājumu parāde gan ar to nebeidzās – pie plāksteriem tika vēl vairāki vīri. Starp brīdinājumu birumiem tika uzspēlēts arī futbols, un lietuviešu leģionārs Leliūga sita nedaudz virs vārtiem no aptuveni 15 metru attāluma. "Daugavas" iecerētā maiņa Mihaļu sūtīt laukumā Rafaļska vietā nenotika, jo soģi acīgi fiksēja, ka šādas rīcības gadījumā tiktu pārkāpts leģionāru limits. Pēc brīža gan viss tika saskaitīts vēlreiz, un Mihaļs tika laukumā.

Vārtus gūt tā arī nevienai komandai neizdevās, un spēle noslēdzās neizšķirti - 0:0.

23.08.2012 , 10:40

sportacentrs.com


Написать комментарий