Daugavpils vicemērs: Nodarbinātības aģentūra lielākoties risina emocionālās, nevis nodarbinātības problēmas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latgale joprojām ir reģions ar visaugstāko bezdarba līmeni Latvijā – 22,5%. Daugavpilī jūlija mēnesī minētais rādītājs sastādīja 11,4%. Vasaras periodā bezdarba līmenis nedaudz samazinājās, bet rudenī, kā liecina prakse, tas atkal varētu pieaugt.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) speciālisti atzīmē, ka pēdējā laikā ir pieaudzis datu bāzē reģistrēto vakanču skaits. Kā arī NVA pastāvīgi informē par kursiem un dažādiem pasākumiem, kurus ir apmeklējuši bezdarbnieki. Taču, neskatoties uz to, situācija ar bezdarbu Daugavpilī būtiski neuzlabojas. Tomēr daudzi uzņēmumi nevar atrast nepieciešamās kvalifikācijas darbiniekus.

Komentējot šo situāciju, Daugavpils vicemērs Līvija Jankovska atzīmēja, ka Nodarbinātības aģentūra, kurai jārealizē valsts politika, kas ir vērsta uz bezdarba līmeņa samazināšanos, lielākoties risina emocionālās un morālās problēmas, nevis nodarbinātības problēmas.

„Nodarbinātības aģentūra risina pagaidu rakstura uzdevumus, lai cilvēks saņemtu pabalstus, lai justos pieprasīts un nezaudētu ticību, ka ir iespējams atrast darbu”, - atzīmēja vicemērs. L.Jankovska paziņoja, ka tā ir valsts problēma, ka nodarbinātības aģentūras uzskaitē atrodas cilvēki ar lielu sertifikātu un diplomu skaitu, bet kuri nevar iekārtoties darbā. Lai nodarbinātības aģentūras organizētie daudzi un dažādi kursi, konsultācijas un testēšanas dotu rezultātus, nepieciešams mainīt visu valsts programmu, uzskata vicemērs.


Написать комментарий