Nesaprašanās starp pedagogu un jaunu skolas direktoru tika atrisināta tikai ar plašsaziņas līdzekļu iejaukšanos 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar portāla Gorod.lv redakcijā griezās mūsu lasītāja, kas stādījās priekšā kā 9.vidusskolas pedagoģe. Jaunā sieviete bija ļoti sarūgtināta un sašutusi, stāstot ar viņu notikušo. „Es strādāju 9.vidusskolā vairāk nekā 12 gadus, taču ar mani notikušo uztveru kā apvainojumu un necieņu attiecībā pret sevi.

Parasti brīvlaikā skolotāji strādā līdz plkst.14:00, bet vakar vēl pirms pusdienlaika man bija slikta pašsajūta. Devos pie mūsu jaunā direktora, lai atprasītos no darba divas stundas agrāk un pie reizes uzrakstīju iesniegumu ar lūgumu piešķirt man vienu dienu uz sava rēķina – plānoju aiziet pie ģimenes ārsta.

Fedotova kunga reakcija mani pārsteidza. Viņš paziņoja, ka nevar palaist mani no darba līdz tam brīdim, kad direktora vietniece Miņina nepārbaudīs visu skolotāju klātesamību darbavietā. Savā kabinetā gaidīju direktora vietnieci, lai viņa atzīmētu, ka esmu bijusi darbā, bet nesagaidot to, devos pie medmāsas. Izrādījās, ka man ir 40 grādu temperatūra. Un es, augstas temperatūras ietekmē, emocionāli pajautāju direktoram, kas galu galā vada skolu, kas tajā pieņem lēmumus – direktors vai vietnieks? Un kāpēc tik vienkāršu jautājumu, kā manis palaišanu no darba agrāk, jārisina ar citu cilvēku iesaistīšanu?

Mājās manas ģimenes locekļi izsauca „ātro palīdzību”, kuras ārsti konstatēja infekciju. Pašlaik gaidu mājās ģimenes ārsta vizīti”, - pastāstīja aizvainotā skolotāja.

Gorod.lv lūdza 9.vidusskolas direktoru Arturu Fedotovu komentēt notikušo. Telefonsarunā viņš paziņoja sekojošo: „Informācija par notikušo ir nedaudz sagrozīta. Tā bija privātā saruna starp mani un skolotāju, kuras gaitā es teicu, ka skolotāja var doties mājās.

Jebkurš darbinieks, kas slikti jūtas, griežas pēc palīdzības pie medicīniskā darbinieka, un tad informē skolas direktoru. Manuprāt, mēs nesapratām viens otru, iespējams, ka pie vainas bija skolotājas emocijas. Nezinu, ar ko tas bija saistīts.

Es nekādā gadījumā nevēlējos kādu apvainot vai izrādīt necieņu pret kolēģiem, jo ļoti cienu un respektēju visus darbiniekus. Taču esmu pārliecināts – ja cilvēks slikti jūtas, ir jāgriežas pie profesionāļiem, kuri sniegs medicīnisku palīdzību un nepieciešamības gadījumā izsniegs slimības lapu”, - paskaidroja direktors.

Pēc kāda laika Gorod.lv korespondentam piezvanīja Arturs Fedotovs un paziņoja, ka notikusī nesaprašanās ir noskaidrota, un skolotāja atrodas uz slimības lapas.

Viss it kā beidzās labi, bet, atceraties, kā vecajā anekdotē – pazudušās sudraba karotītes mēs atradām, bet nepatīkama sajūta palika...


Написать комментарий

portālu Pilsēta.lv jau tur neviens izrunāt nevar

Jauna slota slikti slauka!!!!!!!!!!!!!!

Написать комментарий