Apolinarija Kitta: Nav nekā labāka par pabarotiem bērniem un paēdušiem pieaugušiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Trešdien, 22.augustā, Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā svinēja Apolinarijas Kittas jubileju – 85.dzimšanas dienu. Neskatoties uz solīdu vecumu, jubilāre ir ļoti darbīga, enerģijas un spēka pilna. Līdz šim laikam viņa ne tikai piedalās Dienas centra pasākumos, bet ir arī biedrības „Krona” un darba veterānu biedrības „Dzīves prieks” aktīvā locekle, kā arī ar prieku dalās ar savām zināšanām un prasmēm. Apolinarijas Kittas pieredze tiešām ir bagāta – vairāk nekā 50 gadus viņa ir veltījusi pavāra darbam.

Jubilāre portālam Gorod.lv pastāstīja, ka visu mūžu ir pavadījusi pie plīts, pārsvarā gatavojot ēdienus mazajiem bērniem bērnudārzos. „Iemācījos gatavot 2 nedēļās, uzreiz pēc kāzām, bet vēlāk pilnveidoju savas prasmes.

22.augustā es svinu trīs svētkus – kāzu dienu, savu jubileju un meitas Ļubas dzimšanas dienu. Arī viņa ir veltījusi mūžu bērnudārzam, strādājot par audzinātāju un metodisti. Šodien jūtos kā Pelnrušķīte no pasakas – tik daudz par mani runā cilvēki, kas man ir dārgi.

Mana dzīve nav bijusi viegla, taču esmu laimīgs cilvēks – man ir trīs bērni, desmit mazbērni un tikpat daudz mazmazbērnu. Vienmēr esmu nodarbojusies ar sirdij tuvu darbu – esmu barojusi cilvēkus, un kas var būt labāk par pabarotiem un apmierinātiem cilvēkiem! Lai cik dīvaini tas neizklausītos, man nav mīļākā ēdiena, jo man patīk gatavot visu bez izņēmuma. Gatavoju arī mājās, un svētku galdam, ko man par godu sarīkoja mani kolēģi un draugi, esmu atnesusi savus pīrāgus un galertu.

Uz jautājumu par manu veselību vienmēr atbildu, ka šodien ir labāk, nekā vakar. Es vispār plānoju nodzīvot līdz 103 gadiem, un tālāk kā Dievs dos!”, - pastāstīja enerģiskā jubilāre.
Apolinarijai Kittai tika teikti pateicības un atzinības vārdi. Visi sveicēji atzīmēja viņas labu un mierīgu raksturu, atsaucību, sirsnību un mīlestību pret savu darbu. Apsveikt jubilāri bija atnākuši biedrību „Krona”, „Varavīksne”, „Dzīves prieks” locekļi, Sociālās mājas Šaurā ielā pārstāvji un labā draudzene Ņina.

Marisja Jurkova apsveica jubilāri, nodziedot mīļākās dziesmas un nobeigumā izpildot slaveno dziesmu par dzimšanas dienu. Svetlana Gavrilova no Sociālo lietu pārvaldes vārda pasniedza jubilārei Goda rakstu, naudas dāvanu un puķes, atzīmējot, ka tikai labi cilvēki ar plašu dvēseli var būt labi pavāri.


Написать комментарий