Jēkabpilī iedegs gaismu Baltijas ceļam

foto jekabpils.lv
foto jekabpils.lv

23.augustā aprit 23 gadi, kopš triju Baltijas tautu masveidīgās miermīlīgās protesta akcijas, kad divi miljoni cilvēku Igaunijā, Latvijā un Lietuvā sadevās rokās, paužot savu gribu atjaunot Baltijas valstu neatkarību.  Tas bija pirmais tik vērienīgs pasākums, kas izteica Baltijas tautu protestu pret Padomju Savienībā notiekošo un pieprasīja atzīt, kādas sekas radījusi triju Baltijas valstu okupācija un nodevīgais Molotova – Ribentropa pakts, informē Jēkabpils pašvaldība.

Katru gadu šajā dienā cilvēki atkal aicināti kaut domās sadoties rokās un pieminēt mūs visus vienojošo, neaizmirstamo Baltijas ceļu. Tāds vienojošais ceļš ir arī Daugava, kas plūst cauri Jēkabpilij. Tādēļ Jēkabpils Latviešu biedrība aicina visus interesentus 23.augustā pulksten 19.00 pulcēties Daugavas kreisajā krastā pie tilta, kur kopīgi aizdegsim svecītes, veidojot gaismas ceļu par godu Baltijas ceļam. Ņemiet līdzi svecītes, ko varēsim salikt uz tilta, un ziedus, ko palaidīsim Daugavas viļņos.

Atcerēsimies, ka viena dzirksts rada gaismu, kuras priekšā tumsai jāatkāpjas, bet, ja liesmiņu ir daudz, tās rada gaismas ceļu, atliek tikai spert pirmo soli pa to – vēl tuvāk brīvībai, kuras nekad nevar būt par daudz.


Написать комментарий