Latvijas un Vācijas jaunieši izzina paaudžu solidaritātes tēmu

foto jekabpils.lv
foto jekabpils.lv

No 15.līdz 18.augustam Jēkabpilī norisinājās 6. Latvijas un Vācijas pašvaldību sadraudzības konference. Tās ietvaros norisinājās arī atsevišķa jauniešu programma, kurā piedalījās jaunieši no Latvijas un Vācijas pašvaldībām, informē Jēkabpils pašvaldība. 

Jauniešu programmas ietvaros tās dalībnieki iepazina paaudžu solidaritātes tēmu, strādājot darba grupās nodarbībā „Stereotipi un mēs”, veidojot paaudžu sadraudzības tiltu un diskutējot par personīgo devumu paaudžu sadarbībai nākotnē. Savukārt radošajā improvizācijas teātra darbnīcā jaunieši apguva improvizācijas teātra vingrinājumus, iejūtoties dažādās lomās par paaudžu solidaritātes tēmu un sagatavojot vairākus uzvedumus konferences noslēguma prezentācijai. Lai veicinātu komandas saliedētību, jaunieši devās arī uz piedzīvojumu parku Madonā, kur veica dažādus individuālos un grupas pārbaudījumus. Tāpat konferences laikā jaunieši apmainījās ar katras pašvaldības jauniešu domju un organizāciju pieredzi.

Latvijas – Vācijas pašvaldību sadraudzības konferences jauniešu programmā Jēkabpils Jauniešu domes paveikto prezentēja tās dalībniece Ieva Lapiņa. „Šīs četras dienas tika pavadītas pavisam citādāk, nekā bija iecerēts un droši varu apgalvot, ka tas bija fantastisks nobeigums vasarai. Arī jaunieši no citam pašvaldībām nebeidz izteikt savu sajūsmu par šajās dienās iegūto un paveikto. Pēdējā dienā vēlēšanās atvadīties bija pavisam izzudusi un mēs jutāmies kā viena liela, liela ģimene – ar saviem jokiem, sirsnīgām sarunām un lielisku draudzību. Kā konferences noslēgumā atzina lielākā daļa jauniešu – lielākais ieguvums šajās dienās bija jaunie draugi, kam es pilnīgi piekrītu,” pēc konferences iespaidos darījās Ieva.

Latvijas – Vācijas pašvaldību sadraudzības konferences noslēguma pasākumā 18.augustā jauniešu programmas dalībnieki uzstājās ar sagatavoto improvizācijas priekšnesumu un dalījās iespaidos par konferences dienās iegūtajām zināšanām un iespaidiem. Kopumā Latvijas – Vācijas pašvaldību sadraudzības jauniešu programmā piedalījās 20 jaunieši no Jēkabpils, Ķekavas, Kocēnu, Naukšēnu, Valmieras, Rūjienas, Burtnieku, Handevites un Giterslo pašvaldībām.


Написать комментарий