Vācijas valdība nolēmusi atzīt par likumīgām viendzimuma pāru tiesības

foto shewired.com
foto shewired.com

Vācijas Tieslietu ministrija ir sagatavojusi grozījumus likumā, lai viendzimuma pāriem un tradicionālajām laulībām būtu vienādas tiesības, ziņo „Sueddeutsche Zeitung”. Civillikuma un Krimināllikuma pantos, kas attiecas uz laulātajiem, tiek plānots ieviest jēdzienu „civilpartneri”.

Piemēram, viendzimuma laulības partneri varēs pretendēt uz uzturlīdzekļiem pēc savienības šķiršanas. Kā arī cilvēkiem, kuriem ir daži „civilpartneri” draud tāds pats sods, kā tiem, kas ir noslēguši vairākas laulības.

Minētais priekšlikums tika iesniegts visās ministrijās. Ja netiks celti iebildumi, to izskatīs valdība.

Jēdziens „civilpartneri” vācu likumdošanā tika ieviests 2001.gadā. No tā laika konstitucionālā tiesa vairākkārt aicināja valdību piešķirt viendzimuma pāriem tādas pašas tiesības kā tradicionālajiem pāriem.

Tieslietu ministrija, kas kļuva par minētā priekšlikuma iniciatoru, vada Sabīne Loithoissere-Šnarenbergere (Sabine Leutheusser-Schnarrenberger), kura pārstāv liberālo partiju. Gadījumā, jā konservatīvā bloka pārstāvji iebildīs pret minētajiem grozījumiem, šo problēmu risinās federālajā konstitūcijas tiesā Karlsruē.


Написать комментарий