Inese Laizāne: Mūsu apvienība neplāno aizliegt konkursu „Jaunais vilnis” Jūrmalā 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms dažām dienām gandrīz visos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos bija parādījusies informācija, ka nacionālā apvienība „Visu Latvijai!-TB/LNNK” cīnīsies pret konkursa „Jaunais vilnis” rīkošanu Jūrmalā. Tika ziņots, ka minētais jautājums tika apspriests „VL!-TB/LNNK” frakcijas un valdes sēdē, kurā piedalījās kultūras ministres Žanetes Jaunzemes-Grendes biroja pārstāvji.

Pēc Saeimas deputātes no „VL!-TB/LNNK” Ineses Laizānes domām, kuras viņa izteicas sarunā ar portālu Gorod.lv, ir ļoti bēdīgi, ka šāda veida informācija ir nonākusi plašsaziņas līdzekļos. „Mūsu apvienība nekādā gadījumā neplāno aizliegt starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanu Jūrmalā, pat ja mēs neatbalstām šāda veida radošās izpausmes. Plašsaziņas līdzekļos tika publicēts viena no apvienības locekļiem neoficiālais viedoklis, kas atšķiras no apvienības kopīgā viedokļa.

Personīgi es uzskatu, ka nav vērts jaukt kopā politiku un kultūru. Jo ministre Jaunzeme-Grende piedāvāja vismaz vienu jauno izpildītāju konkursa „Jaunais vilnis” dienu veltīt latviešu mūzikai. Mūsu valstī šobrīd ir ļoti daudz jaunu un talantīgu izpildītāju, ar kuru jaunradi daudzi labprāt iepazīsies. Un tas ir likumsakarīgi – ja cilvēki atbrauc uz Latviju, viņiem ar cieņu jāattiecas pret mūsu kultūru.
Piekrītu viedoklim, ka šim konkursam jābūt noderīgam Latvijai, ja jau tas tiek rīkots mūsu teritorijā – piemēram, jānodrošina labs finanšu ieguldījums Latvijas ekonomikā”, - pastāstīja Laizānes kundze.


Написать комментарий

pareizi ir „VL!-TB/LNNK”