'Citadele' pārņem 'Krājbankas' dzīvības apdrošinātāja 'LKB Life' saistības

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Maksātnespējīgās AS "Latvijas Krājbanka" meitas sabiedrības AS "LKB Life", kas šobrīd arī atrodas likvidācijas procesā, klientus turpmāk apkalpos "Citadele Life", portālu "Delfi" informēja bankas "Citadele" Korporatīvās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

"LKB Life" klientu līgumu nodošana "Citadelei" un apdrošināšanas uzkrājumu summu izmaksa notiks saskaņā ar "LKB Life" likvidācijas plānu. Šā gada 8. augustā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) deva atļauju "LKB Life" daļas dzīvības apdrošināšanas līgumu nodošanai "Citadele Life".

"LKB Life" pašu kapitāls bija izvietots "Latvijas Krājbankā", kas tika pasludināta par maksātnespējīgu, kā rezultātā "LKB Life" nevarēja izpildīt likumā noteiktās prasības par pašu kapitāla pietiekamību.

"Lēmums par "LKB Life" likvidāciju tika pieņemts klientu interesēs, lai neiestātos "LKB Life" maksātnespēja un pie kompānijas likvidācijas un ar to saistītās līgumu laušanas "LKB Life" varētu izmaksāt klientiem uzkrātos līdzekļus 100% apmērā. Pozitīvi ir tas, ka par daļu no "LKB Life" dzīvības apdrošināšanas līgumiem savu interesi ir paudusi "Citadele Life", kas ir gatava līgumus pārņemt ar esošajiem dzīvības apdrošināšanas līgumu noteikumiem," sacījis "LKB Life" likvidators, bijušais valdes priekšsēdētājs Artūrs Piliksers.

Daļu likvidējamās "LKB Life" ar klientiem noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu ir pārņēmusi "Citadele Life", savukārt tiem klientiem, ar kuriem "LKB Life" dzīvības apdrošināšanas līgumus izbeigs, atbilstoši sniegtajām "LKB Life" norādēm banka "Citadele" no šī gada 3.septembra izmaksās uzkrājumu summu.

"Citadele Life ir pārņēmusi visus "LKB Life" noslēgtos līgumus "Dzīvības apdrošināšana ar uzkrājuma veidošanu 1000+". Līdz ar to līdzšinējie LKB klienti, ar kuriem ir noslēgti šādi līgumi, ir kļuvuši par "Citadele Life" klientiem. "Citadele Life" pārņemtos līgumus turpina pildīt ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādus paredzēja "LKB Life", tajā skaitā saglabājas garantētā procentu likme. Uz "Citadele Life" šiem klientiem ir pārgājusi tāda uzkrājuma summa, kādu aprēķinājis "LKB Life", norāda "Citadele Life" valdes priekšsēdētāja Jolanta Jērāne.

"LKB Life" arī ir paziņojis par pārējo noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu izbeigšanu un uzkrājuma summu izmaksu. "Citadele" no "LKB Life" ir saņēmusi personificētu klientu sarakstu, kurā ir norādīti uzkrājumu summu saņēmēji un izmaksājamās naudas summas. Finansējumu uzkrājumu summu izmaksām nodrošina "LKB Life".

"LKB Life" līdzšinējie klienti, kuriem izmaksājama uzkrājuma summa, to varēs saņemt latos vienā maksājumā. Ja dzīvības apdrošināšanas līguma uzkrājums bijis citā valūtā nevis latos, "LKB Life" būs pārrēķinājis uzkrāto naudas summu latos pēc Latvijas Bankas valūtas kursa uz un bankai "Citadele" paziņojis izmaksājamo uzkrājuma summu latos.

"Lai saņemtu savu uzkrājumu, tiem "LKB Life" klientiem, kam būs atvērts konts bankā "Citadele" un pieslēgta "Citadeles" internetbanka, būs iespēja "Citadeles" internetbankā noformēt brīvas formas rīkojumu ar norādi, kurā savā kontā klients vēlas saņemt uzkrājuma summu. Šiem klientiem uz banku nebūs nepieciešams nākt," saka "Citadele" Privātpersonu un MVU apkalpošanas direkcijas vadītāja Dace Priede.

Savukārt, tiem "LKB Life" līdzšinējiem klientiem, kam nav konta bankā "Citadele" un nav pieslēgta "Citadeles" internetbanka, uzkrājuma summu būs iespējams saņemt, ierodoties jebkurā "Citadele" filiālē vai klientu apkalpošanas centrā Latvijā. Naudu būs iespējams pārskaitīt uz savu kontu jebkurā bankā vai arī saņemt skaidrā naudā.


Написать комментарий