Daugavpils centrā tiek piedāvāts „Saldais kokteilis” fantastiskā reālisma žanrā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vairākus gadus Daugavpils viesnīcas „Park Hotel Latgola” foajē tiek rīkotas dažādu fotogrāfu un mākslinieku – gan iesācēju, gan amatieru, gan profesionāļu – izstādes.

Kārtējā mākslas izstāde tiks atklāta piektdien, 24.augustā, plkst.17:00, un tajā sava darba augļus piedāvās divas skaistā dzimuma pārstāves – Irina Beļacka un Ērika Popova.

Tā nav mākslinieču pirmā kopīgā izstāde – pagājušā gada septembrī viņas jau bija izstādījušas savus darbus turpat, viesnīcas foajē, tikai citu septiņu mākslinieču kompānijā. Šoreiz ekspozīcijā ar nosaukumu „Saldais kokteilis” tiks prezentētas tikai fantastiskā reālisma žanrā veidotās gleznas.

Jāatzīmē, ka mūsdienās minētais mākslas virziens ir ļoti populārs. Fantastiskais reālisms ir glezna vai zīmējums ar fantastisku sižetu, bet darbs tiek izpildīts ļoti reālistiski. Rezultātā tiek veidota jauna realitāte, kuru mākslinieks pasniedz caur mīklām un metaforām.

Tiek uzskatīts, ka terminu „fantastiskais reālisms” pirmo reizi lietoja Frīdrihs Nīče, runājot par Šekspīru, bet glezniecībā „Vēnas fantastiskā reālisma skola” pastāv no 1948.gada. Tā atspoguļo mūžīgās tēmas, kas atrodas ārpus laika, pēta cilvēka dvēseles dziļumus, orientējoties uz vācu Renesanses tradīcijām.

Tāpēc, ja daugavpilieši vai pilsētas viesi vēlētos uzzināt vairāk par šo populāro glezniecības virzienu, piektdien ir jāapmeklē viesnīcas „Park Hotel Latgola” foajē, kur varēs aplūkot izstādes „Saldais kokteilis” gleznas.


Написать комментарий