Jānis Lāčplēsis: Ja cilvēki nobalsos „par”, pilsonības „nulles variants” tiks pieņemts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Viens no referenduma par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem rīkošanas organizatoriem un kustības „Par vienotām tiesībām” līderis Jurijs Petropavlovskis ziņo, ka uz trešdienu, 22.augustu, par referenduma rīkošanu ir parakstījušies 10 250 cilvēki. Tas nozīmē, ka ar to pietiek, lai nodotu parakstus Centrālajai vēlēšanu komisijai. Tomēr parakstu vākšana turpināsies līdz 29.augusta plkst.19:00, lai izveidotu parakstu rezervi.

Atgādināsim, ka kustība „Par vienotām tiesībām” vāc Latvijas pilsoņu parakstus par referenduma par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem rīkošanu. Parakstu vākšana ir saistīta ar to, ka Latvijas iedzīvotāji, kuri ir dzīvojuši valstī vēl pirms neatkarības atjaunošanas, vairāk nekā 20 gadus tiek dalīti pilsoņos un nepilsoņos.

Portāls Gorod.lv aprunājās ar Saeimas deputātu Jāni Lāčplēsi par to, kas, viņaprāt, varētu notikt, ja Latvijas pilsoņi nobalsos „par” pilsonības „nulles variantu”.

Deputāta no Daugavpils atbilde bija pietiekami īsa: „Ja mūsu cilvēki nobalsos „par”, pilsonības „nulles variants” tiks pieņemts. Ja nenobalsos, tad netiks pieņemts”.

Uz jautājumu, vai referendums nesaasinās attiecības starp krieviem un latviešiem, radot konfliktus, kā tas notika pēc balsošanas par krievu valodu, Lāčplēša kungs atbildēja, ka viņam nekas nav zināms par konfliktiem uz nacionālā jautājuma pamata.


Написать комментарий