Alūksnes ezerā mīklaini iet bojā vairāki desmiti zušu

foto sciblogs.co.nz
foto sciblogs.co.nz

Pagaidām nezināmu iemeslu dēļ Alūksnes ezerā vairākās vietās bojā gājuši vairāki desmiti zušu. Tie pagājušajā piektdienā redzēti vairākās vietās ezera piekrastē, vēsta vietējais ziņu portāls "Alūksniešiem.lv".

Satrauktie alūksnieši uzskata, ka cēlonis varētu būt brūnaļģes.

Pašvaldības aģentūras "Alja" direktors Māris Lietuvietis apstiprina, ka beigti zuši atrasti pa visu iekšezera perimetru.

"Šobrīd ir grūti pateikt, kāds ir iemesls zušu bojāejai. Ir vajadzīgas ūdens un, iespējams, arī zivju analīzes, lai konstatētu, vai tā ir ūdens, aļģu jeb kāda cita vaina," pastatījis saka Lietuvietis.

Pirms gada līdzīga situācija bija Alauksta ezerā, kur bojā gāja apmēram 500 zuši, taču iemeslu tā arī neizdevās noskaidrot. Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektors kopā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" darbiniekiem noķēra trīs zušus analīzēm, taču tās neapstiprināja ne ķīmisko piesārņojumu, ne citu iemeslu, kas būtu cēlonis zušu bojāejai. Tika pieļauts, ka pie vainas varētu būt kāda saslimšana, kas skārusi zušus.

Lietuvietis aicinās SIA "Vitalitas" veikt atkārtotas ūdens kvalitātes analīzes. Pirms diviem mēnešiem analīzes liecināja, ka ūdens kvalitāte ir normas robežās, tāpēc varēs salīdzināt, vai ir notikušas izmaiņas.


Написать комментарий