Sākot ar septembri Daugavpilī sāks darboties jaunais Jauniešu centrs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sākot ar septembri Varšavas ielā 45, Daugavpilī, Jaunatnes departamenta ietvaros sāks darboties jauniešu centrs. Šodien Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu piešķirt Centra darbībai līdzekļus 6 148 latu apmērā.

Minētie līdzekļi tiks izmantoti, lai maksātu darba algas centra vadītājam (350 lati mēnesī), dežurantiem, lai apmaksātu komunālos maksājumus. Vēl tiek plānots veikt telpu nelielu kosmētisko remontu un iegādāties aprīkojumu.

Jaunatnes departamenta Vecākā jaunatnes lietu speciāliste Irēna Ivanova paziņoja, ka sabiedriskās organizācijas pagaidām ieņems ēkas otro stāvu, 15 organizācijas izteica vēlmi darboties centra ietvaros.

Biedrībām, kas bezmaksas ieņems centra telpas, tiks izstrādāta neformālās izglītības programma, saskaņā ar kuru sabiedriskiem darbiniekiem būs jārīko izklaides, izglītības un cita veida pasākumi.
Centrs sāks darboties no 3.septembra. Jaunatnes departamentā neizslēdz iespēju, ka arī citas sabiedriskās organizācijas varētu pieteikties un ieņemt telpas jaunajā centrā. Šāda gadījumā nākamgad būs nepieciešams papildus finansējums, lai nomātu vairāk telpu.

Departamentā uzskata, ka organizāciju atrašanās jaunajā centrā veicinās to turpmāko attīstību un pilsētā tiks rīkoti jauni un interesanti pasākumi.
Tiek plānots, ka Centru apmeklēs 13-25 gadu vecuma jaunieši.


Написать комментарий