Gulbis ASV atklāto čempionātu sāks ar maču pret pieredzējušo vācieti Hāsu

foto ernestsgulbis.wordpress.com
foto ernestsgulbis.wordpress.com

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ASV atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Šobrīd ATP rangā Gulbis atkritis uz 153.pozīciju, bet Hāss atrodas 22.pozīcijā un šajā turnīrā izlikts ar 21.numuru.

Jāpiebilst, ka 2002.gadā Hāss pasaules rangā bija pakāpies pat līdz otrajai pozīcijai.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā tikušies vienu reizi - 2009.gadā Madrides "Masters 1000" sērijas turnīrā Hāss uzvarēja ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5.

Gulbis ASV atklātajā čempionātā piedalīsies sesto reizi karjerā. Pagājušajā gadā viņš piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā nespēja pārvarēt jau pirmo kārtu. Savukārt 2007.gadā Gulbis iekļuva ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kas pagaidām ir viņa labākais sasniegums ASV atklātajā čempionātā.

Kā ziņots, Gulbim trešdien neizdevās turpināt savu uzvaru sēriju, piedzīvojot zaudējumu ASV pilsētā Vinstonā-Seilemā notiekošā "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pamatsacensību trešās kārtas mačā.

Gulbis, kurš sacensības uzsāka vēl no kvalifikācijas, ar rezultātu 6-4, 3-6, 2-6 piekāpās ATP ranga 25.vietā esošajam Spānijas tenisistam Marselam Granoljersam, kurš izlikts ar sesto numuru.

Pirms šī mača Gulbis turnīrā bija izcīnījis piecas uzvaras četru dienu laikā. Sākotnēji latvietis kvalifikācijā pārvarēja divu rangā zemāk esošu tenisistu pretestību, bet izšķirošajā cīņā pieveicot arī poli Ježiju Janoviču, kuram iepriekšējos divos mačos šogad bija zaudējis.

Pamatsacensību pirmajā kārtā Gulbis ar 6-4, 7-5 pieveica argentīnieti Karlosu Berloku, kurš rangā ieņem 44.vietu, bet otrajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:2) pieveica DĀR tenisistu Kevinu Andersonu, kurš bija izlikts ar 12.numuru.

Par kvalifikācijas un pamatsacensību pirmo divu kārtu pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 25 vienspēļu ranga punktus.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās Gulbis pirmoreiz kopš 2009.gada septembra izkrita no ATP ranga pirmā simtnieka, jo neaizstāvēja punktus, ko pērn nopelnīja par triumfu Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.


Написать комментарий