Nākamgad Daugavpilī varētu notikt lielais baikeru saiets

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domē ir griezusies Daugavpils baikeru biedrība ar lūgumu iznomāt zemes gabalu, kurā Dome periodiski atļāva iekārtot teltis, kurās tika izvietoti uz dažādiem pasākumiem – festivāliem un saietiem – atbraukušie motociklisti.

Pašvaldība plāno apmierināt minēto lūgumu un atļaut baikeriem periodiski iekārtot teltis pie kartodroma, kas atrodas Grīvā, kur ir atļauts rīkot baikreru šovu. Tuvākajā laikā tiks atrisināti jautājumi par posma aizsargājamajām zonām, kurus baikeri nevarēs izmantot.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka gadījumā, ja baikeriem periodiskai lietošanai tiks piešķirts zemes gabals, uz kura tiks izveidots kempings, pastāv iespēja, ka biedrība nākamgad Daugavpilī organizēs Baltijas baikeru saietu.

Pēc V.Širjakova domām, masveida baikeru saieta rīkošana mūsu pilsētai būtu interesants notikums, kas piesaistītu pilsētā tūristus un ieinteresētu vietējos iedzīvotājus.

Jāatzīmē, ka baikeru saiets mūsu pilsētā pirmo reizi tika rīkots 2005.gadā, kad Daugavpilī bija sabraukuši aptuveni divi simti baikeri no dažādām valstīm, bet 2006.gadā ikgadējais baikeru saiets Stropos sapulcināja vairāk nekā 300 dalībniekus no Rēzeknes, Ludzas, Jēkabpils, Rīgas, Lietuvas un Daugavpils.


Написать комментарий