“Barcelona” atspēlējas un pieveic Madrides “Real”

foto sportsbasha.com
foto sportsbasha.com

Šovakar Barselonā notika sezonas pirmais El Clásico - "Barcelona" Spānijas superkausa pirmajā spēlē uzņēma Madrides "Real" futbolistus. Otrā puslaika sākumā vadībā izvirzījās viesi, kuru labā vārtus guva Krištianu Ronaldu, taču sekoja zibenīga atbilde (Pedro Rodrigess) un vēlāk "Barcelona" pievienoja vēl divus vārtu guvumus, kurus noorganizēja Andress Injesta. Katalāņi varēja panākt arī 4:1, bet tā vietā vārtsargs Viktors Valdess pretiniekiem burtiski uzdāvināja vārtu guvumu, un spēle noslēdzās ar "Barcelona" uzvaru ar 3:2, kas atstāj intrigu arī atbildes cīņai.

Abu komandu sastāvos, salīdzinājumā ar Spānijas čempionāta pirmo kārtu, bija pa četrām izmaiņām. Mājiniekiem pamatsastāvā nedevās Karless Pujols, Žordi Alba, Fransesks Fabregass un Kristians Teljo, kurus aizstāja Herards Pikē, Adrianu, Andress Injesta un Aleksis Sančess. Savukārt viesiem savainotā Pepes vietā spēlēja Rauls Albiols, Anhelu di Mariju un Gonsalo Igvainu aizstāja Hosē Kaljehons un Karims Benzemā, bet Lasanas Diarā vietā starta vienpadsmitniekā atgriezās Sami Kedira.

Pirmajā puslaikā spēle norisinājās praktiski tikai "Real" laukuma pusē. "Barcelona", kā jau ierasts, ar īsām piespēlēm un zibenīgām sieniņām centās saraustīt pretinieku aizsardzību, savukārt madridieši centās spēlēt ļoti augstu un cieši segt brīvos spēlētājus. Puslaika pirmajā pusē īpaši tika pieskatīts Andress Injesta, kuram sedzējs, lielākoties Šabi Alonso, sekoja gan līdz centra, gan sānu līnijai. Viesi arī nekautrējās bez jebkādām ceremonijām ar noteikumu pārkāpumu pārtraukt katalāņu uzbrukumus, un ļoti bieži netīri tika spēlēts arī pret futbolistiem, kuriem vairs nebija bumbas vai kuri veica izrāvienu brīvā zonā.

Galvenajam tiesnesim Karlosam Gomesam šis bija pirmais El Clásico, un viņa tiesāšanas maniere, dzeltenās kartītes dodot tikai par izteikti rupjiem pārkāpumiem un ļaujot lielu kontaktspēli, nāca par labu "Real" - lielākā daļa bīstamo "Barcelona" uzbrukumu tika apturēti, un mājiniekiem bija ļoti maz vārtu gūšanas iespēju. Divas iespējas bija Lionelam Mesi, kurš divreiz sita neprecīzi no distances. "Real" savus pretuzbrukumus gandrīz vienmēr virzīja pa savu spēcīgo kreiso flangu, bet mājinieki, arī vairākkārt izmantojot tiesāšanas manieri, ar tiem teicami tika galā - ļoti veiksmīgi centra aizsarga pozīcijā darbojās Havjērs Maskerāno, kurš gan uzvarēja gaisa divcīņās, gan pārtvēra piespēles.

"Real" neizdevās neko izveidot no spēles, toties izdevās izmantot stūra sitienu un 55.minūtē izvirzīties vadībā. Serhio Busketss netika līdzi Krištianu Ronaldu, un portugālis pēc Mesuta Ezila piespēles ar galvu panāca 1:0. Jāatzīmē, ka Ronaldu "Camp Nou" stadionā guva vārtus jau ceturtajā spēlē pēc kārtas. Taču viesu prieki bija ļoti īsi. Cik negaidīti "Real" nokļuva vadībā, tikpat negaidīti un zibenīgi pēc lieliskas Maskerāno diagonālās piespēles aci pret aci ar Ikeru Kasiljasu nokļuva Pedro Rodrigess, kurš panāca izlīdzinājumu (1:1). Arī "Real" jau nākamajā uzbrukumā varēja izcelties - tas gan nenotika, taču laukumā, atšķirībā no pirmajām 45 minūtēm, turpinājās abpusēji uzbrukumi.

"Barcelona" pamazām atguva iniciatīvu un 69.minūtē jau izvirzījās vadībā. Injesta soda laukumā pavāca bumbu zem sevis, un Serhio Ramoss ieslīdējam Andresam kājās - 11m soda sitienu pārliecinoši realizēja Mesi (2:1). 74.minūtē ar spīdošu tālo piespēli atbildēja Alonso, bet viņa paveikto izniekoja Ezils, kurš bumbu zaudēja. Pēc četrām minūtēm rezultāts kļuva 3:1 - Injesta izlavierēja starp pretiniekiem un ar teicamu piespēli uz randiņu ar Kasiljasu aizsūtīja Čavi Ernandesu. Pēc septiņām minūtēm Injesta atkal izveidoja simtprocentīgu vārtu gūšanas izdevību, taču glāba Kasiljass un jau nākamajā uzbrukumā "Real" 1:4 vietā tika pie cerīgā 2:3. Maskerāno gan apturēja viesu pretuzbrukumu, taču komandu iegāza Valdess, kuru vārtu priekšā atbruņoja Anhels di Marija. "Real" centās panākt arī neizšķirtu, bet rezultāts vairs nemainījās. Atbildes spēle tiks aizvadīta nākamtrešdien Madridē.

24.08.2012 , 11:50

sportacentrs.com


Написать комментарий