Rēzeknes novada skolas jaunajam mācību gadam simtprocentīgi gatavas

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

No 20. līdz 22.augustam Rēzeknes novadā norisinājās izglītības iestāžu pārbaude par gatavību jaunajam mācību gadam. Tā kā skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu skaits novadā pārsniedz četrus desmitus, apskates līdztekus veica divas komisijas, kas novērtēja vasarā padarītos darbus un skolu tehnisko gatavību uzsākt mācību procesu. Uz komisijas vadītāja, Rēzeknes novada izpilddirektora Jāņa Troškas jautājumu, par cik procentiem skola ir gatava, visi direktori atbildēja: „Simtprocentīgi!”, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Vasara novada skolās aizritējusi darbīgi, jo kopīgiem spēkiem, ar pagastu pārvalžu un vecāku atbalstu mācību iestādēs veikti kosmētiskie remonti, lai klases būtu gaišākas un mācību process paliktu interesantāks. Vairākās skolās atjaunotas mēbeles un papildināti mācību tehniskie līdzekļi, savukārt vislielākie remontdarbi veikti Dricānu vidusskolā, kur turpmāk sporta nodarbības notiks jaunizbūvētā sporta zālē.

Izglītības iestāžu apskates laikā komisija ar skolotājiem pārrunāja arī skolu problēmas, un centās noskaidrot, kādu nākotni pedagogi redz lauku skolām. Izglītības pārvaldes vadītāja Lilija Žukovska pastāstīja, ka sāpīgākais jautājums esot skolēnu skaits, jo dzimstība nepalielinās un skolas neesot ieinteresētas „atņemt” skolēnus cita no citas vai „pārvilināt” bērnus no blakus novadiem, tāpēc labākais risinājums varētu būt skolu specializācija, pilnveidojot mācību saturu un radot atšķirīgu piedāvājumu. Uz to pamazām pāriet arī Maltas 2.vidusskola, kur skolēni padziļināti var apgūt vizuālo mākslu un rokdarbus.

Jāpiebilst, ka skolu skaits Rēzeknes novadā šogad paliek nemainīgs – astoņas pamatskolas, septiņas vidusskolas, piecas skolu struktūrvienības, trīs speciālās internātpamatskolas, kā arī 19 pirmsskolas izglītības iestādes.


Написать комментарий