Rēzeknes daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā atrod līķi

foto dilod2.livejournal.com
foto dilod2.livejournal.com

18.augustā Rēzeknē kādas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā bija atrasts 1977.gadā dzimušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – ķermeņa sistas brūces. Policija nekavējoties uzsākusi kriminālprocesu, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Kriminālpolicijas biroja darbinieki un Rēzeknes iecirkņa policijas darbinieki, veicot izmeklēšanu un operatīvos meklēšanas pasākumus uzsākta kriminālprocesa ietvaros, jau pēc dažām dienām uz aizdomu pamata par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, aizturējuši 1992.gadā dzimušo vīrieti. Pēc neilga laika, turpinot meklēšanas pasākumus, policisti aizturējuši vēl divus agrāk tiesātus vīriešus – 1988. un 1978.gadā dzimušus, viens, no kuriem tikai šā gada maijā tika atbrīvots no ieslodzījuma iestādes.

Diviem aizdomās turamajiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, bet vienam ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Likums paredz, ka par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.


Написать комментарий