Saules skolas vēsturiskā izskata atjaunošana izmaksātu pārāk dārgi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

21.augustā Daugavpils dome ir izsludinājusi konkursu par Saules skolas infrastruktūras uzlabošanas un aprīkojuma modernizācijas projekta pirmās kārtas tehniskā projekta aktualizāciju. Minētie darbi ir nepieciešami, lai veiktu korekcijas tehniskajā dokumentācijā un samazinātu objektā uzsākto darbu apjomu.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paskaidroja, ka sākotnēji projekta ietvaros tika plānots ēkai uzcelt trešo stāvu, šādā veidā atjaunojot ēkas vēsturisko izskatu, taču vēlāk tika pieņemts lēmums atteikties no iecerētās būvniecības ar to saistīto lielu izdevumu dēļ, kā arī tāpēc, ka vēl viena stāva uzturēšana nākotnē arī maksātu lielu naudu. Atgādināsim, ka pagājušā gada beigās Dome bija nolēmusi iedalīt projekta realizācijai papildus 310 tūkstošus latu, bet šobrīd tika nolemts samazināt ieplānoto darbu apjomu.

Kā arī jāatzīmē, ka skolas renovācijas darbus bija uzsākusi firma „Gādība”, kura plānoja izpildīt minētos darbus par 486 438,73 latiem. Taču sakarā ar darbu izpildīšanas termiņu neievērošanu pašvaldība lauza līgumu un aptuveni 40% darbu palika neizpildīti. Šobrīd tika nolemts izsludināt jaunu konkursu par darbu veikšanu, lai pašvaldības līdzfinansējums būtu mazāks.

Pašvaldībā atzīmē, ka pagaidām nav problēmu ar projekta realizācijas termiņu, jo sakarā ar pamatotu līguma laušanu ar darbu veicēju darbu pabeigšanas termiņš automātiski tiek pagarināts.

Atgādināsim, ka projekta realizācija sākusies pagājušā gada oktobrī. Projekta pirmajā daļā ir paredzēts veikt divstāvu ēkas rekonstrukciju, kā arī modernizēt 5 darbnīcas, iegādāties programmas nodrošinājumu un dažāda veida aprīkojumu.


Написать комментарий