Brīvdienās daugavpiliešiem un pilsētas viesiem ir iespēja apmeklēt koncertus, konferenci un redzēt līgavu parādi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vasaras pēdējās brīvdienās daugavpiliešiem un pilsētas viesiem ir iespēja apmeklēt daudzus pasākumus. Tāpēc, ja jums ir vēlēšanās interesanti pavadīt laiku, minētā informācija ir domāta tieši jums.

Sestdien, 25.augustā, lietuviešu Zarasi aicina visus mūzikas cienītājus apmeklēt starptautisko festivālu Mėnuo Juodaragis („Melnragu mēness”). Jāatzīmē, ka tas ir viens no senākajiem Lietuvas postfolka mūzikas festivāliem un galvenais šāda veida pasākums Austrumeiropā. Festivāls Zarasu ezera salā ir sācies jau piektdien, 24.augustā, un turpināsies līdz svētdienai. Šo dienu laikā tajā uzstāsies 11 ārzemju un aptuveni 40 lietuviešu kolektīvi. Visiem festivāla dalībniekiem būs iespēja piedalīties semināros, mākslas izstādēs, amatnieku gadatirgū, kā arī dejās un dažādos rituālos.

Savukārt klasiskās mūzikas cienītāji var apmeklēt Daugavpils mūzikas vidusskolu, kurā notiks lielais koncerts ar mūzikas skolu audzēkņu, augstskolu studentu un absolventu no Ķīnas, Francijas un Latvijas piedalīšanos.

Minēto starptautisko projektu mūzikas vidusskola ir organizējusi I Starptautisko Jauno pianistu meistarkursu Daugavpils Piano 2012 ietvaros sadarbībā ar Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociāciju un Francijas asociāciju Concerto Grosso. Nedēļas garumā – no 18. līdz 25.augustam – mūzikas vidusskolā pedagogi no Ķīnas, Francijas un Latvijas pasniedza meistarkursus jauniem pianistiem, kā arī klavierspēles pedagogiem. Starptautisko meistarklašu noslēgumā sestdien, 25.augustā, plkst.18:00 Daugavpils mūzikas vidusskolā notiks lielais koncerts.

Sestdien plkst.11:00 Latgales Centrālajā bibliotēkā sāksies 7. Daugavpils novadpētniecības konference „Daugavpils vēsturiskais centrs laiku lokos”, kuru organizē Krievu vēsturiskais klubs, sabiedriskā organizācija “Latgales novadpētnieki” un Daugavpils novadpētnieku klubs. Konferences dalībnieki ne tikai dalīsies pieredzē, bet arī apspriedīs tūrisma veicināšanu mūsu pilsētā un sadarbību ar dažādām organizācijām un reliģiskajām konfesijām.

Svētdien, 26.augustā, Sociālo lietu pārvalde aicina visus pilsētniekus aktīvi piedalīties starptautiskajā festivālā „Laimīgā ģimene”. No plkst.12:00 Daugavpils Centrālajā parkā norisināsies dažādi pasākumi, kuru programma ir ļoti daudzveidīga – amatnieku darbu izstāde, sporta pilsētiņa, dažādu kolektīvu uzstāšanās un līgavu parāde. Sīkāka informācija atrodama ŠEIT


Написать комментарий