ASV Meksikas līča piekrastē izsludina ārkārtas stāvokli tropiskās vētras “Aizeks” dēļ

foto delfi.lv
foto delfi.lv

ASV Meksikas līča piekrastē svētdien tika izsludināts ārkārtas stāvoklis tropiskās vētras "Aizeks" ("Isaac") dēļ, kura virzās uz Luiziānas štatu.
"Aizeka" vēji ar stiprumu 29 metri sekundē jau ir sasnieguši Floridas štata dienvidus, un diennakts laikā šī vētra var kļūt par orkānu, brīdināja Nacionālais orkānu centrs Floridas štata Maiami pilsētā.

Ārkārtas stāvoklis vispirms tika izsludināts Floridā, bet svētdien - arī Luiziānas, Misisipi un Alabamas štatos.

Pirms virzīšanās uz ASV "Aizeks" nodarīja postījumus Haiti, Dominikānā un Kubā. Haiti tas izraisīja vismaz septiņu cilvēku nāvi, bet Dominikānā gāja bojā trīs cilvēki.

Ir gaidāms, ka "Aizeka" centrs otrdien vai trešdien sasniegs sauszemi ASV Meksikas līča piekrastē.

Alabamas gubernators Roberts Bentlijs izsludināja obligātu evakuāciju Mobailas un Boldvinas apgabalos štata dienvidos. Luiziānas gubernators Bobijs Džindals ieteica brīvprātīgu evakuāciju.

"Aizeka" dēļ par vienu dienu tika atlikts ASV Republikāņu partijas nacionālais konvents Floridas štata Tampas pilsētā, kurā paredzēta Mita Romnija izvirzīšana par šīs partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām 6.novembrī. Konventa sākums tika pārcelts no pirmdienas uz otrdienu.

"Aizeka" tuvošanās dēļ naftas un gāzes kompānijas daļēji apturēja naftas ieguvi Meksikas līcī un evakuēja personālu no platformām.


Написать комментарий