Taifūns “Bolaven” sasniedzis Japānas dienvidus un virzās uz Koreju

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Taifūns "Bolaven", kas ir viens no spēcīgākajiem pēdējo gadu desmitu laikā, svētdien ar stipriem vējiem un lietu piemeklēja Okinavas salas Japānas dienvidos, ievainojot vismaz piecus cilvēkus, radot satiksmes haosu un elkektroenerģijsa pārrāvumus. Pirmdien taifūns virzās uz Korejas pussalu, ziņo BBC.

Japānas Nacionālā meteoroloģijas pārvalde pieļauj, ka brāzmās vēja ātrums var sasniegt pat 70 metrus sekundē, un tas būtu spēcīgākais taifūns kopš 1956.gada. Viļņu augstums jūrā var sasniegt 10 metrus.

Pirmdienas rītā taifūna centrs atradās apmēram 300 kilometrus uz ziemeļiem no Nahas un pārvietojās uz ziemeļiem Korejas virzienā ar ātrumu 40 kilometri stundā. Tā vēju stiprums brāzmās bija līdz 60 metriem sekundē.

Ir gaidāms, ka "Bolaven" otrdien sasniegs Korejas pussalu.

Okinavas salās tika ievainoti pieci cilvēki, vēl 550 cilvēki bija spiesti evakuēties, un Okinavas prefektūras galvaspilsētas Nahas iedzīvotājiem tika ieteikts neiziet no mājām. Atbilstoši jaunākajai informācijai apmēram 75 tūkstoši ēku palikušas bez elektrības, ziņo BBC.

Savukārt Okinavā pirmdien vēl arvien bija paralizēta satiksme, visi Nahas lidostas ienākošie un izejošie reisi bija atcelti, un nekursēja kuģi, kas kursē starp prefektūras galveno salu Okinavu un mazākām salām. Ja laikapstākļi atļaus, aviosatiksmi varētu atjaunot pirmdienas pēcpusdienā.


Написать комментарий