Atklāta rakstnieka Jurija Tiņanova biste

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Piektdien, 24. augustā iepretī Tiņanova mājai Atbrīvošanas alejā 94 notika īpašs un rēzekniešiem nozīmīgs pasākums – Rēzeknē dzimušā rakstnieka, dzejnieka, literatūrzinātnieka un kritiķa Jurija Tiņanova bistes atklāšana.

Pasākumā piedalījās J.Tiņanova pieminekļa uzstādīšanas idejas autors un iniciators Valentīns Sergejevs, aktīvākie šīs idejas atbalstītāji – skices autors Pavēls Ostapcevs, postamenta izgatavotājs Rišards Gaidis un J.Tiņanova muzeja direktore Tatjana Sineļņikova, kā arī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs, Krievijas konsulāta pārstāve Daugavpilī konsuls Jeļena Kondratjeva, Starptautiskās literatūrzinātniskās konferences „Tiņanova lasījumi” dalībnieki un daudzi rēzeknieši.

Vijoles skaņu pavadījumā rakstnieka Jurija Tiņanova bisti atsedza, atklājot to klātesošo skatieniem, cilvēki, kuri visvairāk pūļu bija pielikuši tam, lai šī ideja kļūtu par realitāti – Tiņanova muzeja direktore Tatjana Sineļņikova un avīzes „Panorāma Rēzekne” galvenais redaktors Valentīns Sergejevs.

Pasākuma vadītāji Aivars Pecka un Svetlana Semeņaka atgādināja klātesošajiem svarīgākos izcilā rēzeknieša biogrāfijas faktus un viņa pasaulslavenos literāros darbus. Tāpat tika pieminēts, ka Tiņanova bistes autore ir Māra Kalniņa, kuras viena no audzēknēm ir nesen atklātās Antona Kūkoja skulptūras autore Svetlana Skačkova. Tagad mūsu tik dažādos un dažādos laikos dzīvojušos novadniekus vieno ne tikai pilsēta Latgales sirdī Rēzekne, bet arī cilvēki, kuri pielikuši savu talantu un radošo domu, lai piemiņu par viņiem iemūžinātu skulptūrā.  


Написать комментарий