VUGD izglābj mežā apmaldījušos cilvēkus

foto apollo.lv
foto apollo.lv

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 25.augusta plkst. 6:30 līdz 27.augusta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 67 izsaukumus. Kopumā dzēsti 33 ugunsgrēki, veikti 28 glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai gājuši bojā cilvēki.

Vakar, plkst. 22:00, VUGD saņēma informāciju, ka Carnikavas novada Kalngalē mežā ir apmaldījušies trīs cilvēki, to skaitā viens bērns. Meklēšanās darbos iesaistījās VUGD un Valsts policijas amatpersonas. Ugunsdzēsēji glābēji, noskaidrojot aptuveno cilvēku atrašanās vietu, ar automašīnas skaņas un gaismas signālu centās norādīt viņiem ceļu ārā no meža. Ap pulksten vieniem naktī 34 gadus vecais vīrietis, 35 gadus veca sieviete un 10 gadus vecais bērns bija atradušies. Arī piektdien ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja kādai sievietei, kas bija apmaldījusies mežā. Plkst. 14:43 VUGD saņēma zvanu no sievietes, kura bija apmaldījusies mežā Garkalnes novadā. Sazinoties ar sievieti un noskaidrojot aptuveno viņas atrašanās vietu, vadoties no objektiem, kurus sieviete nosauca, ugunsdzēsēji glābēji sievieti atrada un izveda ārā no meža.

VUGD atgādina, ka, dodoties uz mežu, līdzi ir jāņem uzlādēts telefons, kā arī jācenšas atcerēties vieta un laiks, kur un kad ieiets mežā, kādi objekti šķērsoti un redzēti. 

Sestdien no rīta, plkst. 08:23, VUGD saņēma informāciju, ka Dagdas novada, Bērziņu pagastā, deg kūts. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg saimniecības ēka, kurā atrodas pienotava, šķūnis ar sienu un cūku ferma. Lai arī ēkā bija stiprs piedūmojums, ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās izglābt 12 cūkas un 10 sivēnus, tomēr nodega 30 tonnas siena. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās divu kilometru attālumā. Ugunsgrēku pilnībā likvidēt izdevās tikai plkst. 15:16. Kopējā ugunsgrēka degšanas platība bija 282m2, dega pienotavas telpa 42m2 platībā, šķūnis ar sienu 60m2 platībā un cūku fermas jumts 180m2 platībā. 

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks sestdienas vakarā izcēlās Rīgā, Lucavsalas ielā. Plkst. 21.35 VUGD saņēma informāciju, ka Lucavsalas ielā deg noliktava. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā daļa vienstāvu noliktavas ēkas jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 90m2. Ugunsgrēks pilnībā tika likvidēts plkst. 01:57.
 


Написать комментарий