Daugavpils dome meklē firmu, kura uzņemsies šķirot pilsētas atkritumus

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

30. jūlijā, Daugavpils dome izsludināja konkursu par otrreizēji izmantojamo materiālu šķirošanu Daugavpils pašvaldības teritorijā. Termiņš, kura laikā tiek pieņemti pieteikumi ir 2 mēneši.

Kā portālam Gorod.lv pavēstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes ekologs Inesa Antoševska, konkurss ir izsludināts ar mērķi piesaistīt uzņēmējus, kuri varētu nodarboties ar atkritumu šķirošanu, lai pēc iespējas mazāk atkritumu vajadzētu apglabāt izgāztuvē. 

Pēc ekologa teiktā, daugavpilieši ne visai aktīvi šķiro savus atkritumus. Kā rezultātā, sadzīves atkritumi un tie atkritumi, kurus var otrreiz pārstrādāt nokļūst vienā konteinerā. Kā izrādās uzņēmums SpecATU nevar tikt galā ar visas pilsētas atkritumu šķirošanu, un tāpēc liela daļa nešķirotu atkritumu nonāk izgāztuvē, bet par atkritumu apglabāšanu jāmaksā no pilsētas budžeta.

Kādi varētu būt domes un uzņēmēju tēriņi iecerētajam pasākumam, I. Antoševska vēl nevarēja sniegt atbildi, jo nav saņemti uzņēmēju piedāvājumi, ekologs atzīmēja tikai to, ka visticamāk, visu peļņu saņems uzņēmējs, kurš uzsāks šo biznesu, bet pašvaldība samazinās budžeta tēriņus un iegūs daudz tīrāku vidi.
 


Написать комментарий