Tenisisti draud boikotēt Austrālijas atklāto čempionātu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Tenisisti apsverot iespēju boikotēt nākamā gada Austrālijas atklāto čempionātu, tomēr organizatori ir pārliecināti, ka nekas tāds nenotiks.
Par iespējamo boikotu nedēļas nogalē vēstīja britu laikraksts "Sunday Times", jo sportisti neesot apmierināti ar ieņēmumu procentuālo sadali starp viņiem un organizatoriem.

Austrālijas Tenisa savienības direktors Kreigs Tīlijs izteicās, ka nav informēts par iespējamo boikotu un ir pārliecināts, ka janvārī visi pasaules labākie tenisisti pulcēsies Melburnā. "Nākamajos mēnešos strādāsim, lai rastu kādu risinājumu par kompensāciju."

Galvenie neapmierinātie ir rangā zemāk esošie tenisisti, kuri bieži zaudē jau pirmajā kārtā. Viņiem dārgi izmaksā ceļš uz Austrāliju, bet par neveiksmi jau pirmajā mačā šie tenisisti saņem 20 800 Austrālijas dolārus (12 150 latus), paliekot mīnusos.

"Problēma ir tāda, ka tenisisti, kuri rangā atrodas ap simto vietu un zemāk, gadā nenopelna pietiekami naudas, lai nodrošinātu sevi," stāstīja Tīlijs. "Tā nav tikai "Grand Slam" turnīru, bet visa sporta veida problēma, un tas būtu jārisina visiem kopā."

Tīlijs atgādina, ka Austrālijas atklātajam čempionātam ir augstākais balvu fonds no visiem "Grand Slam" turnīriem - 26 miljoni Austrālijas dolāru (15,2 miljoni latu).


Написать комментарий