Latvijas dzelzceļš Daugavpilī uzsāks jaunu vagonu ražošanu par 6 miljoniem latu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Latvijas dzelzceļš savām vajadzībām Daugavpilī iegādājās zemi Varšavas ielā 47 ar kopējo platību 3,5 hektāri. Agrāk šeit bija dzelzsbetona gulšņu rūpnīca “Stīga Balt”.

LDz sabiedrisko attiecību nodaļā paskaidroja, ka dotais pirkums tika īstenots kā daļa no jaunā projekta, kura rezultātā meitasuzņēmumā Vagonu serviss, kurš atrodas Varšavas ielā 49, sāktu komplektēt eksperimentālos vagonus, lai vēlāk varētu sākt sērijveida ražošanu.

Savas pēdējās vizītes laikā Daugavpilī LDz ekspluatācijas tehnisko jautājumu viceprezidents Ēriks Šmuksts pastāstīja žurnālistiem par konkrētiem plāniem, saistībā ar vagonu ražošanu mūsu pilsētā uz jau esošā uzņēmuma bāzes. Tad arī viņš piebilda, ka pilnībā vagoni netiks salikti Daugavpilī, bet vajadzīgo detaļu ražošanu šeit var noorganizēt.

Mūsu pilsēta tika izvēlēta ar mērķi: jo šeit atrodas liels transporta mezgls, un tieši tāpēc LDz šeit ir koncentrējis visu savu pamat rūpniecību un remonta cehus. Kā arī Daugavpilī pietiek kvalificētu darbinieku, jo šeit atrodas divas specializētas skolas, kuras audzina nepieciešamos darbiniekus dzelzceļam. Kā izrādījās runas sakrita ar darbiem, un jaunajā rūpniecībā LDz plāno ieguldīt vairāk nekā 6 miljonus latu.
 


Написать комментарий