Visvairāk iedzīvotāju vēlas kvalitatīvu dzīvi līdz sirmam vecumam, tikai 4% kāro prezidenta amatu

foto diena.lv
foto diena.lv

Visvairāk Latvijas iedzīvotāju - 82% - vēlas nodzīvot kvalitatīvu dzīvi līdz sirmam vecumam, bet vismazāk - 4% - vēlas kļūt par Latvijas Valsts prezidentu, liecina "Nordea" bankas un pētījumu centra SKDS veikta aptauja.

Par bērnu izskološanu sapņo 50% aptaujāto, 47% sapņo par ceļojumu uz kādu eksotisku vietu, 45% aptaujāto vēlas iegādāties vai uzcelt ģimenes māju, bet 38% sapnis ir labas izglītības iegūšana.

Pētījums atklāj, ka 20% sapņo iegādāties dārgu automašīnu, 14% - iegādāties īpašumu ārzemēs, 10% vēlas iegūt slavu un kļūt pazīstami, 8% sapņo par jahtu vai privāto lidmašīnu, bet 4% sapnis ir kļūt par Valsts prezidentu.

Pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš atzīmēja: ja Latvijā ir divi miljoni iedzīvotāju, tad potenciālais Valsts prezidenta kandidātu loks jeb to, kas kāro šo amatu, ir diezgan liels.

Aptauja atklāj, ka tikai 35% aptaujāto krāj naudu savu sapņu īstenošanai. Sapņu piepildīšanā 47% aptaujāto paļaujas uz veiksmi, 11% aizņemas naudu un sapņus jau īsteno, bet 7% īsteno sapņus, izmantojot savu naudu. 17% nav vajadzīga naudu savu ieceru piepildīšanai.
Iedzīvotāju aptauja atklāj, ka vispopulārākais naudas krāšanas mērķis ir mājokļa remonts vai iegāde. Savukārt 20% krāj ceļojumam, 14% - bērnu labklājībai, 12% - mājokļa iegādei, aptuveni katrs desmitais krāj operācijai vai citiem ārstēšanas izdevumiem, katrs desmitais arī sapņo par auto iegādi, 7% krāj naudu apģērbam, bet 4% - sava biznesa sākšanai.

Aptauja veikta, izvaicājot 1000 Latvijas iedzīvotājus.


Написать комментарий