Ar audiostāstiem informēs par HIV inficēšanās riskiem

foto bez-zavisimosti.ru
foto bez-zavisimosti.ru

Otrdien Rīgā sāksies akcija "Svešā mašīnā", kas ar instalāciju un audiostāstu palīdzību runās par HIV inficēšanās riskiem, portālu "Delfi" informēja projekta koordinatore Alīna Gumeņņikova.

Plānots, ka akcija četros dažādos Rīgas mikrorajonos notiks līdz septembra vidum.

Izstādi veidos trīs vecās mašīnās ievietoti audiostāsti, kas papildināti ar fotogrāfijām un instalācijām. Katrā mašīnā izstādes apmeklētājs varēs iepazīties ar vienu stāstu, kas viņam atklās vienu veidu, kā inficēties ar HIV. Izstādes norises vietās dežūrēs brīvprātīgie jaunieši, kas būs gatavi atbildēt uz interesentu jautājumiem un sniegt papildu informāciju gan par projektu, gan par HIV izplatību Latvijā, profilaksi un ārstēšanos.

Projekta mērķus ir izglītot sabiedrību, sevišķi - jauniešus, par HIV inficēšanās riskiem un mazināt diskrimināciju pret HIV inficētajiem.

Sākotnēji izstāde vienu nedēļu būs skatāma Rīgā, Vērmanes dārzā, bet pēcāk ar mašīnās ievietotajiem audiostāstiem varēs iepazīties Uzvaras parkā, kā arī citās galvaspilsētas vietās.

Ceļojošās izstādes atklāšana paredzēta otrdien Vērmanes dārzā. Pasākumā piedalīsies izstādes rīkotāju - biedrības "Jaunatne pret AIDS" - pārstāvji, bet muzikālu priekšnesumu sniegs dziesminieks Imants Daksis.

Projektu īsteno biedrība "Jaunatne pret AIDS". Tas tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu.


Написать комментарий