Taifūnā “Bolaven” Dienvidkorejā noslīkuši četri Ķīnas zvejnieki, 12 pazuduši bez vēsts

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Taifūnam "Bolaven" otrdien piemeklējot Dienvidkoreju, ir noslīkuši četri Ķīnas zvejnieki un vēl 12 pazuduši bez vēsts, paziņoja Dienvidkorejas krasta apsardze.

Krasta apsardzei glābjot divu Ķīnas zvejas kuģu apkalpes locekļus pie Dienvidkorejai piederošās Džedžu salas valsts dienvidos, 11 tika izglābti un vēl seši paši aizpeldēja līdz krastam. Viens kuģis tika pievirzīts pie krasta, bet otrs salūza divās daļās un nogrima.

Kuģi bija reģistrēti Ķīnā Šaņdunas provinces Veihajas pilsētā.

"Bolaven" turpina virzīties uz ziemeļiem, tāpēc Dienvidkorejas meteoroloģiskā aģentūra otrdien brīdināja par taifūnu valsts galvaspilsētu Seulu, kurā ir apmēram 10 miljoni iedzīvotāju.

Taifūns atnesa stipru lietu un spēcīgus vējus Dienvidkorejas dienvidu un rietumu rajonos, pārtraucot elektroapgādi.

Taifūna dēļ skolas Džedžu salā pirmdien samazināja mācību stundu skaitu vai tika slēgtas, un otrdien tiks slēgtas daudzas skolas citās provincēs, vēstīja ziņu aģentūra "Yonhap". ASV un Dienvidkorejas bruņotie spēki uz laiku apturēja kopīgus militāros manevrus, kuri sākās pagājušonedēļ.

Pirms ierašanās Dienvidkorejā "Bolaven" svētdien piemeklēja Okinavas salas Japānas dienvidos, ievainojot vismaz piecus cilvēkus, paralizējot satiksmi un pārtraucot elektroapgādi.


Написать комментарий