Žurnālistikas eksperiments izdodas; policija noķer iespējamo pedofilu

foto Valsts policija
foto Valsts policija

Pēc telekompānijas TV3 raidījuma "Bez Tabu" eksperimenta, kura laikā tika pieķerts iespējamais pedofils, policijai augustā Rīgā izdevies aizturēt kādu agrāk sodītu vīrieti, kuru tur aizdomās par mazgadīgu personu pamudināšanā iesaistīties seksuālās darbībās, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona policijas pārstāve Daiga Kondrāte.

Pats aizturētais vīrietis savu vainu noliedz. Viņš gan jau agrāk divas reizes sodīts par analogiem noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī nepilnus divus gadus pavadījis apcietinājumā, norāda policijā.

TV3 žurnālists bija pamanījis un atsaucies uz kādu sludinājumu internetā, kurā seksam tika meklēti 12 līdz 18 gadus veci zēni. Žurnālists ar sludinājumā norādītā tālruņa numura lietotāju sākumā apmainījās īsziņām, bet vēlāk notika arī abu tikšanās. Aprīlī žurnālists kriminālpolicijā vērsās ar iesniegumu, ziņojot par personu, kura mazgadīgos pamudina stāties dzimumattiecībās.

22.augusta pēcpusdienā policija Rīgā aizturēja kādu 1978.gadā dzimušu vīrieti. Viņš tiek turēts aizdomās par vairāku mazgadīgo pamudināšanu stāties dzimumattiecībās.

Aizvadītajā piektdienā tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Policija norāda, ka par mazgadīgu personu pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās, kā arī par mēģinājumu veikt šīs darbības maksimālais sods ir brīvības atņemšana līdz trim gadiem.

Policijai ir informācija vēl par vairākiem mazgadīgiem cietušajiem, taču ir pamatotas aizdomas, ka to skaits varētu būt lielāks.

Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš būtu cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem: 67086659, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.


Написать комментарий