Bērnu, kuru izmeta pa logu, izrakstīja no slimnīcas

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Bērnu, kuru 17. jūlijā Daugavpilī 37 gadus veca māte uzreiz pēc dzemdībām izmeta pa logu, 27. augustā izrakstīja no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas. Bērns saņēma nepieciešamo ārstēšanās kursu, un tagad viņu gaida tālākā rehabilitācija.

Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauna paziņoja, ka bērns ir ievietots Sociālās aprūpes centra filiālē “Kalkūni”. Savukārt viņa mātei, kura tagad atrodas psihoneiroloģiskajā klīnikā, ir atņemtas vecāku tiesības. 

Ir zināms, ka Bāriņtiesā vērsās sieviete, kura stādījās priekšā kā bērna radiniece. Viņa izrādīja vēlmi kļūt par bērna aizbildni, bet pēc tā, kad viņai palūdza iesniegt visus nepieciešamos dokumentus, viņa vairs nedeva par sevi nekādas ziņas. Citu pretendentu uz mazuļa aizbildniecību pagaidām nav.

Atgādināsim, ka pēc notikušā, kad māte gribēja atņemt dzīvību savam bērnam, policija ierosināja krimināllietu pēc kriminālkodeksa 13 panta - Pie kriminālatbildības nav saucama persona, kas nodarījuma izdarīšanas laikā atradusies nepieskaitāmības stāvoklī, tas ir, psihisko traucējumu vai garīgās atpalicības dēļ nav varējusi saprast savu darbību vai to vadīt.
 


Написать комментарий