Prasa 1,3 miljonus latu Latgales ceļiem

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Lai vēl pirms ziemas atjaunotu Latgalē valsts vietējo autoceļu grants segumu, Satiksmes ministrija (SM) rosina jaunus grozījumus vēl šī gada budžetā.

Savu pieprasījumu valdībai SM pamato ar to, ka tai nav līdzekļu ārkārtas uzturēšanas darbu veikšanai, proti, jāsakārto ūdens atvadi no ceļu klātnes remonta posmos un jāizbūvē šķembu segums Latgalē valsts vietējo autoceļu V678, V841, V751, V739 un V762 posmos. 39,4% no valsts autoceļiem ar grants segumu ir sliktā stāvoklī, liecina VAS Latvijas Valsts ceļi pērn veiktie autoceļu ikgadējās apsekošanas rezultāti.

Sabrukušo segumu ārkārtas uzturēšanas darbi nodrošinās 44,96 km autoceļu seguma darba spējas uzturēšanu vismaz uz trim gadiem, kā arī būtiski uzlabos transportlīdzekļu satiksmes drošību, norāda SM «Informatīvajā ziņojumā par Latgales valsts autoceļu sabrukušo seguma ārkārtas uzturēšanas darbiem un satiksmes drošības pasākumiem».

Jau vēstīts, ka no šā gada budžeta grozījumos paredzētajiem un Saeimas konceptuāli atbaltītajiem 70 milj. Ls vislielākais papildu finansējums paredzēts Satiksmes ministrijai – 20,6 miljoni latu. Piešķirtie līdzekļi tiks novirzīti valsts un pašvaldību autoceļu uzturēšanai un atjaunošanai, kā arī dotācijai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.


Написать комментарий