Grieķija pārdod valsts lidmašīnas

foto db.lv
foto db.lv

Parādu krīzes nomocītā Grieķija taupības nolūkos tikpat kā atteiksies no oficiālo valsts lidmašīnu izmantošanas, vienu no tām pārdodot, bet vēl divas nododot valsts gaisa spēku rīcībā.

Grieķija pārdos vienu Brazīlijas ražotāja Embraer 13 vietīgu lidmašīnu, bet ienākumus no pārdošanas paredzēts izmantot valsts bruņoto spēku vajadzībām. Tāpat bruņotajiem spēkiem pilotu apmācībai tiks nodota viena lidmašīna, bet otra – ASV ražotāja Gulfstream izgatavots gaisa kuģis – tiks izmantota atsevišķām amatpersonu vizītēm, kā arī gaisa spēku vajadzībām.

Tikmēr Grieķija aprēķinājusi, ka starptautiskā aizdevuma programmas pagarināšana par diviem gadiem valstij papildus izmaksās 18 miljardus eiro, kurus Atēnas plāno piesaistīt ar īstermiņa parādzīmju palīdzību.

Jau vēstīts, ka valsts cenšas panākt starptautisko aizdevēju atbalstu programmas pagarināšanai. Līdz šim noraidoši pret šādu ideju izturējusies Vācija. Savukārt Austrija pavēstījusi, ka šādu pagarinājumu Grieķijai varētu piešķirt.

Eiropas tālākā rīcība Grieķijas jautājumā būs atkarīga no starptautisko aizdevēju secinājumiem, kuri ar tiem plāno iepazīstināt nākamā Eiropas Savienības (ES) samita laikā, iepriekš izteikušies vairāki ES līderi un amatpersonas.


Написать комментарий