Bijušajam policistam par cilvēka sabraukšanu dzērumā piespriež četru gadu cietumsodu

foto anglobalticnews.co.uk
foto anglobalticnews.co.uk

Latgales apgabaltiesa izskatījusi bijušā policista Jura Vulāna krimināllietu par cilvēka sabraukšanu alkohola reibumā un atcēlusi Rēzeknes tiesas spriedumu daļā par sodu, piespriežot apsūdzētajam reālu brīvības atņemšanu, aģentūru LETA informēja tiesā.

Saskaņā ar Latgales apgabaltiesas spriedumu 46 gadus vecajam viļānietim piespriesta brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un trīs mēnešiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, kā arī piedzenot no viņa 10 000 latu morālo kaitējumu par labu cietušajai pusei.

Pilns sprieduma teksts šajā lietā būs pieejams no 14.septembra.

Jau ziņots, ka marta sākumā Rēzeknes tiesa piesprieda Vulānam brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un trīs mēnešiem nosacīti, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, kā arī nolēmusi piedzīt no viņa 10 000 latu morālo kaitējumu par labu cietušajai pusei.

Šo tiesas spriedumu pārsūdzēja gan apsūdzības uzturētājs, kurš tiesājamajam bija pieprasījis reālu brīvības atņemšanu, gan arī cietusī puse.

Ceļu satiksmes negadījumu, kurā bojā gāja 62 gadus vecais Boriss Nazarovs, Vulāns izraisīja 2011.gada 21.jūlijā, kad viņa vadītais spēkrats "Volkswagen Passat" Viļānos, Rīgas ielā, uztriecās motorollera vadītājam, kurš pārvietojās atbilstoši satiksmes noteikumu prasībām.

Pie spēkrata stūres Vulāns bija sēdies, būdams vairāk nekā triju promiļu alkohola reibumā.


Написать комментарий