Eksperti: Latvijā sievietes par dzīvību rūpējas gandrīz divas reizes biežāk nekā vīrieši

foto lvportals.lv
foto lvportals.lv

Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO apkopotajiem datiem, Latvijā dzīvības apdrošināšanu biežāk jeb 63% gadījumu iegādājas sievietes, vīrieši- tikai37% gadījumu.

Savukārt Lietuvā, domājot par ģimenes labklājību nākotnē, sievietes dzīvības apdrošināšanuiegādājas56% gadījumu, savukārt vīrieši - 44% gadījumu, bet Igaunijā sievietes dzīvības apdrošināšanu izvēlas pat par 25% biežāk nekā vīrieši.

Apkopotie dati norāda, ka sievietes Latvijā par dzīvības apdrošinu parūpējas visātrāk-vidēji 32 gadu vecumā. Savukārt abās kaimiņvalstīs tas notiek vēlāk: Lietuvā sievietes iegādājas dzīvības apdrošināšanuvidēji39 gadu vecumā, savukārt Igaunijā -40 gados.

ERGO ekspertu novērojumi liecina, ka šobrīd sievietes lielākoties izvēlas dzīvības apdrošināšanu, savlaicīgi domājot par dažādām dzīves situācijām, to iespējamajām sekām un nepieciešamo finansiālo nodrošinājumu nākotnē.

Deniss Sazonovs, ERGO valdes loceklis Baltijas valstīs: "Saspringto ekonomisko faktoru ietekmē, pēdējos gados sabiedrībā izveidojusies tendence, ka sievietes vairāk koncentrējas uz ģimenes locekļu, labklājību, apsverot dažādas dzīves situācijas, kas viņas un viņu līdzcilvēkus varētu iespējams sagaidīt nākotnē. Piemēram, viens no galvenajiem motivācijas faktoriem sievietēm dzīvības apdrošināšanas iegādei ir pārliecība par savu un savas ģimenes labklājību nākotnē. Tikpat augstu tiek vērtēta iespēja saņemt materiālo palīdzību, zaudējot ģimenes apgādnieku, kā arī bankas kredīta dzēšana apdrošinātā kredītņēmēja nāves gadījumā. Tas ir ļoti būtisks atbalsts, domājot par bērnu nodrošinātību un finansiālo aizsardzību ģimenes apgādnieka zaudējuma gadījumā."

Aizvadīto gadu statistika liecina, ka dzīvības apdrošināšanu Latvijā iegādājas retāk, nekā kustamo un nekustamo īpašumu. Iedzīvotāji vairāk apdrošina transportlīdzekļus (OCTA, KASKO), īpašumu - mājokli, iedzīvi, baidoties to pazaudēt, bet nevērš lielāku uzmanību savai personīgajai un savu ģimenes locekļu veselībai, dzīvībai un labklājībai nākotnē.

D.Sazonovs: "Tomēr situācijas izvērtējums liecina, ka pēdējo gadu sociāli ekonomiskie procesi valstī, pašreizējā neprognozējamā un neskaidrā situācija, kā arī sociālās un pensiju sistēmas nestabilitāte valstī sabiedrībā arvien vairāk veicinās racionālas domāšanas attīstību par savu un līdzcilvēku labklājību nākotnē. Turklāt salīdzinot ar Rietumeiropas valstīm, kur dzīvības apdrošināšana ir teju katram iedzīvotājam, Latvijā jāturpina sabiedrības izglītošana par dzīvības apdrošināšanas nepieciešamību un ieguvumiem ģimenes drošības un labklājības nodrošināšanā.


Написать комментарий